П`ятниця, 29.03.2024, 00:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 16 » ПОЛІТИКА
12:29
ПОЛІТИКА

Громадою чиновника люструвати


Активісти проїдуться районами Прикарпаття в пошуках потенційних кандидатів на люстрацію. У попередньому «чорному списку» вже понад три сотні посадовців.  
«Народна рада», «Самооборона» та «Координаційна рада громадських організацій Прикарпаття» об’єдналися в нову ініціативу «Громадська люстрація». Спільну заяву про це представники місцевих громадських формувань зробили під час прес-конференції цього тижня. За словами активістів, до такого кроку їх підштовхнуло підписання Президентом України Закону «Про очищення влади», який напередодні з великими потугами проголосувала Верховна Рада.
«Ми вирішили не сидіти осторонь, а об’єднувати громадськість та самостійно збирати списки осіб, які підпадають під люстрацію, – пояснив один з ініціаторів нового формування Віктор Неміш.  – Ми не люстратори, – наголосив він. – Ми громадські активісти, які будуть контролювати втілення закону про люстрацію в дії».
За словами активіста Романа Островського, наразі діяльність «Громадської люстрації» буде провадитися у 4-х напрямках: формуванні люстраційних списків; контролю за судовими процесами чиновників, які хочуть «відбілитися»; майновий «етап» – співставлення майна чиновника та його доходів; та виведення на чисту воду тих посадовців, які мають піти з посад за вимогами Майдану, але не підпадають під критерії закону «Про очищення влади».        
Саме з метою формування люстраційних списків протягом цього та наступного тижня  активісти «Громадської люстрації» здійснять ряд поїздок по районах області. На місцях, спільно з громадою вони планують визначити принаймні топ-10 потенційних кандидатів «на виліт» з посад.
«Люди у районах мають більш детальну інформацію про тих людей, які повинні піти з посад, – підкреслив координатор «Самооборони» Юрій Лоп’янецький. – На місцях вже навіть є попередні  списки, які частково були сформовані ще під час Майдану».
Зі списків на місцях «Громадська люстрація» сформує один загальний реєстр. А щоб процес не став «полюванням на відьом», активісти обіцяють скрупульозно перевіряти надану громадою інформацію про того чи іншого чиновника перед тим, як занести його прізвище у «чорний список».
Наразі, за підрахунками ініціаторів «Громадської люстрації», «під кат» мають потрапити 316 прикарпатських посадовців.  
Оксана Глушкевич
 

Переглядів: 6329 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]