П`ятниця, 19.04.2024, 16:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 25 » ПОЛІТИКА
10:19
ПОЛІТИКА

Петро Шкутяк іде в нардепи
«Айдарівець», щойно оговтавшись після поранення в зоні АТО, побореться  за парламентський мандат на окрузі з центром в Івано-Франківську


Про свій намір спробувати сили на найближчих виборах до Верховної Ради Петро Шкутяк оголосив на прес-конференції цього тижня. Політик повідомив, що балотуватиметься на 83-му виборчому окрузі як самовисуванець, водночас заручившись підтримкою партії «Сила людей».  
«Я офіційно заявляю про те, що кандидую в парламент по округу від мого рідного міста Івано-Франківська, – повідомив Петро Шкутяк. – Причина такого мого рішення – відчуття обов’язку продовжити ті справи, які ми розпочали. Саме Верховна Рада матиме шанс довести до завершення Революцію гідності, цінності якої українцям доводиться захищати і від зовнішнього ворога».  
Після поранення на фронті, де Петро Шкутяк протягом трьох місяців брав участь у бойових операціях «Айдару», він вирішив продовжити боротьбу політичними методами. Своє рішення балотуватися до Верховної Ради самовисуванцем, осторонь усіх політичних сил, він пояснив бажанням приймати самостійні рішення, а не бути залежним від політики, нав’язуваної партійним керівництвом.
«Пропозиції від політичних партій мені поступали, – розповів Петро Шкутяк. – Але в процесі політичних перемовин виявилося, що в усіх є якісь домовленості в Києві, квоти… Я не міг брати в цьому участь. Тому вирішив йти самовисуванцем».   
Проте, зазначає політик, готовий до співпраці з різними демократичними політсилами.
«Я буду намагатися спиратися на підтримку якомога ширшого кола політичних сил демократичного спрямування. Але тільки тих, які будуть ставити інтерес держави вище від інтересу своїх партій», – уточнив «айдарівець».
Про програму
Серед основних засад його програми – реформування і розвиток української армії, оскільки сьогодні ключовим викликом для держави є безпека, переконаний Петро Шкутяк.
«Крім того, однозначно кожен доброволець, який брав участь в бойових діях, повинен бути визнаний в цій державі, – наголосив кандидат в нардепи, пообіцявши прирівняти статус добровольців, які беруть участь в АТО, до статусу військовослужбовців. – Мої дії будуть однозначно на це спрямовані», – додав «айдарівець».
Окремий блок програми Петра Шкутяка присвячений захисту інтересів громади Івано-Франківська. На його думку, джерело міських проблем – ЖКХ, дороги, брак коштів – не в самому Івано-Франківську, а на Печерських пагорбах.
«Проблеми Івано-Франківська не унікальні в межах держави, – вважає політик. –  Якщо взяти, приміром, місто Щастя Луганської області, то вони приблизно такі ж самі: основна маса бюджетних коштів іде в Київ, дуже багато контролюючих структур, які заслані з Києва».
Тому в парламенті Петро Шкутяк працюватиме в напрямку розробки реформи місцевого самоврядування та децентралізації бюджету, щоб місто не ходило в столиці з простягнутою рукою.
Про Президента і про мера
Петро Шкутяк підтримує мирні ініціативи Президента України Петра Порошенка.
«Ми обрали Президента, отже ми довірили йому бути головнокомандувачем нашої армії. На сьогоднішній день він прийняв таке рішення, я вірю, саме для того, щоб зробити добро в цій державі. Давайте дамо йому можливість завершити цей процес», – закликав Петро Шкутяк.
За його слова, усі солдати у зоні АТО мріють про одне – мир в Україні.  
«Скажу відверто, кожен солдат, який бере участь в бойових діях, хоче миру. Повернутися додому, до своєї сім’ї. Це основне його бажання. Хоча він готовий віддати своє життя і загинути за обов’язок».
На запитання журналістів, чи не думає Петро Шкутяк у майбутньому балотуватися на виборах міського голови Івано-Франківська, політик відповів запереченням. Мовляв, поки про мерську кампанію не думає, оскільки лаштується у Верховну Раду. Та додав, що в будь-якому випадку, навіть у разі перемоги на парламентських виборах, проживатиме в Івано-Франківську.  
«Я все своє життя прожив тут. Тут живуть мої батьки, тут народилися мої діти. І я б не їхав ані на схід, ані на мовний чи євромайдан, якби не знав, що ці процеси впливатимуть і на моє місто. Тому я повинен був відстоювати там його інтереси, – пояснив Петро Шкутяк. – Тому, навіть якщо працюватиму в Києві, жити залишуся в Івано-Франківську».   
Оксана ГЛУШКЕВИЧ

Переглядів: 717 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]