Вівторок, 23.04.2024, 21:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 31 » ПОЛІТИКА
11:03
ПОЛІТИКА

Поставити самоврядування  на ноги, відвернути соціальний вибух


На рахунках у Державній казначейській службі України заморожено чималі суми коштів. Складається таке враження, що хтось напередодні важкої зими хоче підвісити місцеві бюджети в ситуації невизначеності. Для чого? Щоби у грудні поставити міста і області на коліна, диктувати свої умови? Отримати додатковий важіль тиску на регіони і закріплення порочної практики суперцентралізованої влади, що склалась за доби правління «золотого батона»?
Ситуація може стати детонатором соціального вибуху. Передчуття тривожні. Україна у вирішальний момент своєї історії може знову опинитись в руках безпринципних маніпуляторів.
Саме тому я зареєстрував у ВР проект закону про тимчасовий дозвіл органам місцевого самоврядування, місцевим адміністраціям на відкриття рахунків у комерційних банках України та тимчасовий дозвіл на перехід органів місцевого самоврядування, місцевих адміністрацій з обслуговування у Державній казначейській службі України на обслуговування в комерційні банки України.
На моє переконання, оперативне прийняття цього законопроекту дасть можливість органам місцевого самоврядування ефективно протистояти загрозам зимового періоду, а також «зламати» антидемократичну схему фінансового закабалення регіонів через безальтернативне розміщення грошових ресурсів громад.
Законопроект спрямований допомогти органам місцевого самоврядування своєчасно виконувати бюджетні та інші зобов`язання. Всі міські, сільські бюджети виконуються, і органи місцевого самоврядування мають кошти на рахунках, проте не можуть їх отримати. А над місцевою владою вже завис дамоклів меч: літо скоро закінчиться, і треба проводити відповідні ремонтні роботи. Літні дні швидко збігають, наростає «господарський цейтнот», а казначейство не пропускає кошти. Єдиний вихід з цієї ситуації – це дати можливість розпоряджатись коштами органам місцевого самоврядування через обслуговування їх у комерційних банках.
Близький мені приклад – село Поляниця поблизу Буковелю. Власних зароблених коштів у села більше 5 мільйонів. Чимала сума. Але вона «мертво» заблокована на казначейському рахунку. Село ці кошти використати не може, зокрема через це ніяк не добудують дитячий садочок та інші життєво необхідні об’єкти.
Подібних прикладів можна навести сотні, якщо не тисячі. Нам необхідно не допустити збільшення соціальної напруги у суспільстві, якої так прагнуть наші вороги у Кремлі. При тому не потрібно залучати додаткові кошти за кордоном, знекровлювати армію. Потрібно лише змінити схему – з безальтернативної на гнучку.
Думаю, мери міст мене підтримають. Та й не лише мери.
Олександр Шевченко, народний депутат України

 

Переглядів: 516 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]