Субота, 20.04.2024, 09:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 31 » ПОЛІТИКА
10:57
ПОЛІТИКА

УДАР...  по парламенту
Фракція «УДАР» вийшла зі складу коаліції Європейського вибору у Верховній Раді, щоб надати можливість Президенту України розпустити парламент та призначити позачергові вибори. Так відповідну ініціативу «ударівців» пояснив народний депутат України від фракції «УДАР» Роман Чернега на прес-конференції в Івано-Франківську.


«Сьогодні такою є вимога мільйонів українців, які стояли на Євромайдані – це повне перезавантаження влади, – наголосив нардеп. – І ми, своєю чергою, послідовно намагаємося довести цей процес до кінця».
За словами Романа Чернеги, це єдиний можливий шлях очистити законодавчий орган країни від представників «п’ятої колони». «А саме депутатів, що в цих умовах працюють на державу агресора,  роблять все для того, щоб на сході лилася кров, – пояснив «ударівець». – Та притягнути тих, хто сьогодні користується недоторканністю, до кримінальної відповідальності».
Зокрема це стосується депутатів Компартії та Партії регіонів.
«Фракція комуністів розпущена у зв’язку з тим, що її члени почали активно розбігатися. Курс на самоліквідацію взяла і фракція Партії регіонів. Все це свідчить про те, що парламент потребує народної люстрації», – підсумував депутат Верховної Ради.
Незважаючи на вихід фракції «УДАР» з парламентської коаліції, Верховна Рада залишається діючим органом, підкреслив Роман Чернега і додав: «Голосування минулого тижня це підтвердило. Ми і в подальшому будемо голосувати за необхідні країні закони. В тому числі і за ті, які вносить Кабінет Міністрів».
За словами нардепа, для прийняття потрібних законодавчих актів Верховна Рада збереться на позачергову сесію у четвер, 31 липня. «УДАР» вимагатиме у депутатів зібратися і  наступного тижня.
Народний депутат також висловив позицію фракції щодо шляхів наповнення держказни: «Прем’єр говорить, що нема грошей. Але вони є, просто треба їх забрати звідти, де вони лежать. Я говорю про вкрадені у нас з вами кошти на закордонних рахунках, в офшорах. Якби протягом п’яти місяців уряд штурмував Європу, а прокуратура з Інтерполом працювала б у напрямку повернення вкрадених мільярдів в Україну, ми б уже повернули державі четвертину бюджету! І не думали б, з якого фонду – МВФ чи якогось іншого –  зараз під відсотки брати гроші».
«Основне завдання уряду, парламенту і Президента сьогодні – перекрити усі тіньові схеми, які працюють, фінансуючи фірми в Донецькій області. Тоді ми отримаємо суттєве  наповнення бюджету», – вважає Роман Чернега.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ

Переглядів: 578 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]