Четвер, 25.04.2024, 03:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 26 » ПОЛІТИКА
09:55
ПОЛІТИКА

Двох керівників – одним УДАРом
Міська конференція партії «УДАР» завершилася гучним скандалом та обранням двох очільників у одне крісло
У лавах івано-франківських «ударівців» – бунт. Партійна конференція, яку минулого тижня рада обласного осередку скликала для обрання нового очільника міської організації, обернулася привселюдним з’ясуванням стосунків між членами партії. Кілька десятків незапрошених на конференцію «ударівців» звинуватили обласне керівництво у рейдерському захопленні міської організації та зчинили скандал, в результаті якого постраждав журналіст та двері конференц-залу в готелі, де проходила зустріч. Зібрання політсили закінчилося розколом на два табори, кожен з яких обрав свого голову партійного осередку. Офіційні делегати  звинуватили у диверсії екс-очільника міських «ударівців» Юрія Солов’я.


Двері не винні
Галас у готелі «Станіславів», де минулої п’ятниці проходила конференція івано-франківського «УДАРу», зчинився швидко й несподівано. Люди, що представилися очільниками місцевих первинних осередків партії та членами політради, намагалися пройти до приміщення, де проходила партійна конференція з питанням  №1 на порядку денному – обрання нового керівництва міських «ударівців». За їхніми словами, у доступі до залу їм без жодних пояснень відмовили люди «спортивної зовнішності». У штовханині під час штурму дісталося й фотокореспонденту «Укрінформу» Юрію Рильчуку. Коли ж «запрошені» проголосували питання про склад політради міського осередку, «незапрошені» виламали двері та увірвалися в конференційний зал, де проходила зустріч. Конференція продовжилася у «розширеному» форматі. В результаті дві групи «ударівців» обрали кожен свого керівника міського осередку. Офіційні делегати більшістю голосів – Андрія Корнієнка, недопущені – Тараса Іщенка.
Першими у ЗМІ виступили прихильники  Іщенка, оперативно зібравши журналістів на прес-конференцію зранку наступного дня. Там оголосили про рейдерське захоплення «УДАРу». За словами соратників Тараса Іщенка, делегатами на конференцію міської організації були визначені виключно сім представників осередків, які були зареєстровані за декілька днів до проведення цієї конференції. Своєю чергою, інші представники первинних організацій (а їх більше 30-ти) про конференцію не були повідомлені, тим більше, запрошені туди.  
«Люди спортивної тілобудови не допустили на конференцію як більшість членів політради, так і абсолютну більшість голів первинних осередків, рядових партійців, – заявив новообраний очільник бунтуючих «ударівців» Тарас Іщенко. –  Але ми, всупереч тому, що нас не хотіли впускати, прорвалися туди і провели захід. Так голосами більшості членів політради та одноголосно рядових партійців мене було обрано новим головою».


«А цар-то – не справжній!»
Інформацію про нового голову міського осередку «УДАРу», яку вже встигли оприлюднити деякі ЗМІ, «ударівці» з полярного табору тут же спростували на власній прес-конференції, що відбулася того ж дня. Юрія Солов’я  звинуватили в організації провокацій.  
«Після конференції 20 червня у деяких ЗМІ з’явилась неправдива інформація щодо обрання керівництва Івано-Франківської міської організації, – твердив журналістам голова виконкому обласної організації «УДАРу» Ігор Росипайло. – Прихильники колишнього керівника міської організації Юрія Солов’я, який був виключений з партії за порушення статуту та партійної дисципліни, намагалися зірвати конференцію, але їм це не вдалося. Сьогодні вони поширюють завідома неправдиву інформацію».
Ігор Росипайло звинуватив Тараса Іщенка у самозванстві і нелегітимності, оскільки у необхідному для призначення нового керівника партосередку поданні від обласної організації чорним по білому вказано інше ім’я та прізвище – Андрій Корнієнко. Його, каже Росипайло, і було обрано головою міської організації більшістю голосів делегатів на конференції.  
«Рада обласної організації засідала з цього питання, – вів Росипайло. – І у мене є подання – з печаткою, з підписом керівника обласної організації Чернеги Р.Т.,  де чітко розписано, що, керуючись статутом, рада івано-франківської обласної організації здійснює подання на обрання на конференції новим головою івано-франківської міської організації кандидатуру Корнієнка Андрія. Інших подань немає».
Також голова обласного виконкому «ударівців» прокоментував звинувачення щодо  недопущення на конференцію голів первинних осередків:
«Соловей керував міською організацією два роки чи більше. В мене немає жодного документа від нього, як від голови виконавчого комітету, про створення жодного осередку. Тому говорити, що їх було більше 30-ти… Мені про них не відомо, як не відомо нікому. Тільки одному Солов’ю».
Тим часом сам Юрій Соловей свою причетність  до подій на конференції міського УДАРу заперечує, закиди про участь у провокаціях людей, дотичних до нього, спростовує. За його словами, у час проведення бурхливої конференції він перебував поза межами Івано-Франківська.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ

 

Переглядів: 583 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]