Середа, 24.04.2024, 11:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 27 » ПОЛІТИКА
11:53
ПОЛІТИКА
П'ять непопулярних речей,
які доведеться зробити новому Президенту


Перше і найважливіше, треба чесно сказати, що рівень життя погіршиться. Країна стоїть на грані дефолту і просто не може потягнути всі соціальні зобов’язання. Чим швидше про це буде сказано людям – тим краще для нової влади

Як це не парадоксально, але зараз в суспільстві взагалі немає запиту на популізм. Правда, треба чесно сказати, що він з’явиться уже через три-чотири місяці. Більше того, він буде підігріватися політиками різних кольорів. Можна не сумніватися, що той самий Єфремов, який вчора говорив, що Янукович і сім’я розікрали країну, в найближчому майбутньому забуде ці слова і казатиме, як регіонали в найтяжчі часи Майдану день в день платили пенсії.
Економічна ситуація така, що хочеш не хочеш, але все одно доведеться робити ряд непопулярних кроків. Чи сприйме їх народ? Тільки в тому випадку, якщо будуть виконані всього дві умови: влада не повинна красти і має бути хороша інформаційно-пропагандистська компанія. Щодо другого, слід відразу зауважити, що наразі ті піарники, які в опозиційному таборі відповідали за інформаційні стратегії – навіть під час революції працювали доволі слабо.
Але повернімося до тих речей, які змушена буде робити нова влада.
Ціни на газ для населення зростуть. Вони мали вирости ще кілька років тому і мали зростати поетапно. На жаль, в силу вічних виборів на це не пішли. Тепер треба в дуже стислий термін різко збільшити ціну. Не слід забувати, що це одна з головних вимог МВФ. Без цього неможливо збалансувати фінанси НАК "Нафтогаз України”, а це, своєю чергою, призводить до різкого збільшення боргу держави перед Росією.
Соціальні видатки будуть урізані, низку пільг буде відмінено. Зараз важко сказати, хто перший підпаде під урізання, але очевидно, це може бути та частина чорнобильців, які живуть в так званій четвертій зоні. Вже давно говориться про те, що ці території очистилися і немає загрози життю тим, хто там проживає. Теоретично відміна пільг може викликати соціальні бунти, які обов’язково будуть підігріватися екс-регіоналами та їхніми прихильниками.
Україна має підтвердити свій нейтральний статус та ще раз наголосити на тому, що не збирається йти в НАТО. Необхідно наголосити на тому, що країна не збирається відмовлятися від Харківських угод в частині базування Чорноморського флоту в Севастополі. Це дуже болюча тема для відносно невеликої частини українського суспільства, але насправді Україні просто вигідно бути нейтральною країною в нинішніх умовах.
Хочемо ми чи не хочемо, але нам потрібно буде прийняти якийсь закон про мовну політику, який повинен заспокоїти населення Сходу і забрати козирі в російській пропаганді. В ідеалі, потрібно повернутися до давно відомої формули, що мова нацменшини застосовується в двох випадках: громадяни мають право звертатися і отримувати відповіді від влади своєю мовою. Окрім того, в суді використовується та мова, якою говорить підсудний. Чим швидше ми приймемо такий закон, тим буде краще для всіх нас.
Очевидно, що найближчим часом доведеться створювати газовий консорціум. В ідеалі, це має бути тристоронній формат – Україна, Росія та якась велика європейська компанія. Інакше ми матимемо глибинні проблеми з РФ у наступні роки. Найкраще для всіх нас самим ініціювати ці переговори та провести їх максимально швидко. Присутність європейського партнера дозволить в майбутньому уникнути цілої низки ускладнень, які регулярно виникають в стосунках "Нафтогазу" та "Газпрому".
Вадим ДЕНИСЕНКО. Еспресо TV

Переглядів: 550 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]