Вівторок, 16.04.2024, 12:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 5 » ПОЛІТИКА
10:15
ПОЛІТИКА
Політична осінь
Народні депутати поділилися передчуттями напередодні нового політичного сезону


Після недовгої пори відпусток політики, як птахи, потягнулися з теплих країв назад до столиці. Новий політичний сезон розпочався  першим засіданням третьої сесії Верховної Ради цього вівторка. Засідали депутати недовго, лише трохи погомоніли про життя, послухали урочисту частину з напутнім словом Президента та розбіглися у справах.
Такий тихий-мирний початок роботи парламенту нагадує затишшя перед бурею. Адже позаду у вітчизняного політикуму неспокійне літо – Врадіївка, бійки під стінами Київради, дискусії довкола звільнення Юлії Тимошенко та торговельна війна з Росією. До того ж реальність невпинно наближає Україну до президентських виборів.
Як далі розвиватимуться події у стінах Верховної Ради? Яких законодавчих новацій слід чекати українцям у грядущому політсезоні? Яка вірогідність того, що робота третьої сесії буде злагодженою та плідною, а зал засідань знов не перетвориться на «поле бою»?  Про все це «ЗК» розпитав у самих народних депутатів.  


Руслан Марцінків, ВО «Свобода»:
«Насамперед на порядку денному – євроінтеграційні закони»

Насамперед на порядку денному – євроінтеграційні закони. Ми зробимо все, щоб вони були прийняті. Питання викликає хіба що скандальний закон про сексменшини. Друге – це вимога провести вибори до Київської міської ради та перевибори до парламенту на проблемних округах. Також перед нами стоїть завдання утримати в державі фінансову стабільність. Це цілий блок питань фінансово-господарської діяльності, і його обговорення на сесії, я впевнений, буде бурхливим, бо з владою у нас на це різні бачення.
На політичні події, без сумніву, впливатиме вже не така далека президентська кампанія. Думаю, політики будуватимуть плани через призму виборів. Але робити прогнози поки зарано.
Чи буде, зрештою, робота Ради конструктивною, залежить в першу чергу від Партії регіонів. Якщо влада і далі просуватиме закони, схожі до тих, що були «протиснуті» на останній сесії – про утилізаційний збір на автомобілі, про «податок на вагітність», «вексельні» закони, то опозиція, в тому числі ВО «Свобода», буде реагувати парламентськими і непарламентськими методами.  

Роман Чернега,  фракція «УДАР»:
«Те, що Верховній Раді потрібно зробити в плані євроінтеграції, повинно консолідувати нас навітьз Партією регіонів»

Зараз важко прогнозувати, як будуть розвиватися події в ході нової сесії. Від політичної осені, в першу чергу, ми очікуємо, звісно, прийняття Угоди про асоціацію. Це найважливіше питання, на яке сконцентровані сили всіх опозиційних фракцій. Скажу більше: те, що Верховній Раді потрібно зробити в плані євроінтеграції, повинно консолідувати нас навіть з Партією регіонів, частина представників якої теж не проти підтримати ці закони та виступає за підписання Угоди про асоціацію. На цьому ґрунті якраз і відбудуться або протиборства, або злагоджена робота.
Також основними законопроектами, над прийняттям яких ми повинні будемо працювати – це усунення вибіркового правосуддя, скасування пільг для чиновницького апарату, включаючи і Президента, і народних депутатів, і Кабінету Міністрів.

Василь Гладій,  фракція «Батьківщина»:
«Звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко – найосновніша умова підписання Угоди про асоціацію»

Найважливіше для нас питання – це євроінтеграція України. Підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом заплановане на листопад, тому завдання номер один для Верховної Ради – це прийняття всіх законів, які необхідні для позитивного вирішення цього питання. Але якщо говорити про інтеграцію, то тут є ще один обов’язковий пункт – це звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, адже це найосновніша умова підписання Угоди про асоціацію.
Також на порядку денному проблемні питання розвитку місцевого самоврядування та прийняття соціально-економічних законів, на які сьогодні очікує суспільство.
Чи продуктивно працюватиме Верховна Рада – залежить від парламентської більшості. Якщо народні депутати від влади будуть нехтувати Конституцією і законами України, то опозиція змушена буде діяти відповідно. Я не виключаю, що це може бути і блокування трибуни, і інші методи.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ




Переглядів: 712 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]