Четвер, 25.04.2024, 03:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 15 » ПОЛІТИКА
13:08
ПОЛІТИКА
Мовна непокора,
чи голослівне – «ми перемогли»?


До проведення «громадянської акції непокори» закликав депутат обласної ради Юрій Романюк, звертаючись з ініціативою «скликати позачергову сесію обласної ради, всіх районних і міських   рад області».

Непокора
За позовом прокуратури області на 10.00 годину 16 листопада 2012 року призначено судове засідання в Адміністративному суді Івано-Франківської області стосовно скасування п.1 Рішення Івано-Франківської обласної ради щодо невизнання дії Закону України про мови, авторства Колісніченка-Ківалова.  
Сесію депутат «скликає» під стінами Адмінсуду, а «в день і час суду» закликає  «мобілізувати багатотисячну громадськість Прикарпаття та студентство всіх ВНЗ області на захист фундаментальних національних атрибутів та символів ідентифікації української державності – української мови».
Опісля судового процесу, за задумом депутата, «багатотисячна колона маршу протесту»  пройде центром міста під стіни прокуратури області – «з метою проведення громадянської акції непокори».
Під час проведення виїзної сесії Юрій Романюк закликає «висловити повну недовіру прокурору області Каліфіцькому О.О, всьому складу колегії прокуратури області», а  «відповідне подання з вимогою звільнення даних осіб з займаних посад направити Президенту та Генеральному прокурору України».

Піар

Без сумніву, українську мову захищати потрібно. Ніхто не піддає сумніву патріотизм лідера фракції «Батьківщина» в обласній раді Юрія Романюка. Знаний патріот! Але чи не є в цьому випадку подібні заклики звичайною піар-акцією? Вже хоча б тому, що не прокуратура приймала закон про регіональні мови, а парламент. Прокуратура лише слідкує за виконанням законів. В цьому випадку мову потрібно відстоювати в столиці, а не в Івано-Франківську, де чи було б рішення обласної ради про невиконання «регіонального» закону на території області, чи його б не було, все одно іншої мови, окрім української, тут не буде. (Адже аби інші національності претендували на регіональну мову, потрібно, щоб їх на території області було не менше 10%. В нас таких немає.).
На Прикарпатті «боротися», звичайно, легше. Бо в Києві… Пригадуються слова лідера ОО «Батьківщина» Арсенія Яценюка після першої хвилі «мовних протестів»: «Ми перемогли»! А насправді голова Верховної Ради Володимир Литвин лише тимчасово втратив «язык»: відмовлявся підписати «регіональний», аби вже за кілька днів, після оголошеної опозиціонерами «перемоги», зробити свою справу…
Антін ТИМУРА
Переглядів: 653 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]