П`ятниця, 19.04.2024, 03:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 2 » ПОЛІТИКА
09:56
ПОЛІТИКА
КВУ готовий вчити, помагати і спостерігати

У понеділок офіційно стартувала виборча кампанія до Верховної Ради. Але неофіційно вона триває вже кілька місяців. Голова правління Івано-Франківської обласної організації «Комітет виборців України» (КВУ) Юрій Лисюк відзначає високу активність потенційних кандидатів у депутати ще задовго до виборчого процесу. На прес-конференції минулого четверга він зазначив, що майбутні достойники брали активну участь у масових політичних заходах та діяльності благодійних фондів, і  назвав це «етапом виборчої кампанії без виборчої кампанії».

Пан Лисюк відзначив, що вже зараз на самому старті виборчих перегонів можемо спостерігати серію взаємних звинувачень між кандидатами та політичними силами, організацією дискредитаційних кампанії, викиду компромату та чорного піару. Все це  може значно ускладнити виборчий процес. За прогнозами ІФ ОО КВУ, гострота протистояння на виборах буде тільки поглиблюватися, ймовірно порушень законодавства також побільшає. Це стосується в першу чергу агітації і способів неконкурентної боротьби, тиску на кандидатів тощо.
ІФ ОО КВУ фіксуватиме такі факти, вже зараз виконується проект ДТС – довготермінового спостереження за виборами. У день виборів, як і завжди, КВУ буде здійснювати програму мобільного спостереження. Планується робота розширеного прес-центру облорганізації КВУ та інші медійні формати.
Наразі ж правління обласного КВУ прийняло рішення серед власних превентивних юридичних програм здійснити на волонтерських засадах навчання членів дільничних виборчих комісій (ДВК) для політичних партій таким чином, щоби принаймні на кожній дільниці області був бодай один добре підготований член ДВК від однієї з партій. На прес-конференції було презентовано Сертифікат на навчання 15-ти осіб для кожної політичної сили, котра братиме участь у виборах на Прикарпатті, і котра матиме намір здійснити таку підготовку членів ДВК силами КВУ.
Одним з ризиків на цьогорічних виборах є технологічна складність роботи виборчих штабів та кандидатів в організаційній діяльності та юридичному супроводі усіх необхідних процедур. В обласному КВУ закликають кандидатів і штабістів до конструктиву, заявляючи, що активісти КВУ готові надати посильні консультації та методологічну допомогу всім політичним силам з цих питань.

Олекса ВИРІЙ

Переглядів: 663 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]