Субота, 20.04.2024, 17:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 2 » ПОЛІТИКА
09:49
ПОЛІТИКА
Україні – сильну армію

Наприкінці липня – початку серпня Україна відзначає свята військових: 29 липня – День Флоту, 2 серпня – День аеромобільних військ, 5 серпня – День Військово-повітряних сил.
Українська армія починає підніматися разом з економікою країни. Закон «Про Державний бюджет України на 2012 рік» передбачає виділення Міноборони 16,4 млрд грн, що становить 1,1% ВВП.


Україні – нові кораблі
Державну цільову оборонну програму будівництва кораблів класу «Корвет» Кабінет Міністрів під керівництвом Миколи Азарова затвердив 9 листопада 2011 року.
Передбачається, що до 2021 року буде побудовано 4 кораблі такого класу загальною вартістю 16,2 млрд грн. Будівництво першого «Корвета» почалося в травні 2011 року. Згідно з проектом, водотоннажність корабля становитиме 2500 т, довжина 112 м, осадка до 5,6 м, швидкість ходу до 32 вузлів, автономність 30 діб, дальність плавання 4000 миль, екіпаж 110 осіб. На «Корветі» розміщено озброєння, що дозволяє виконувати функції ППО, ПЛО, а також протикорабельної оборони, буде застосована технологія малопомітності. В цілому, корабель вийшов цілком сучасним, а за деякими технічними рішеннями він перевищує показники закордонних аналогів.
Озброївши свій флот такими суднами, Україна зміцнить власну обороноздатність. Також українські кораблі зможуть брати участь в антипіратських і миротворчих операціях по всьому світу.

Економіка і оборонно-промисловий комплекс (ОПК)
Якщо ми не будемо будувати свій військовий флот, тоді кораблі доведеться купувати за кордоном, а це набагато дорожче. Українська армія закуповує зараз у ОПК країни лише 10-15% від усього  озброєння. Тобто, маючи потужний потенціал виробництва зброї, наша країна 90-85% закуповує його за кордоном! Таке положення потрібно терміново виправляти. Тому Президент України Віктор Янукович і військове керівництво країни пропонують не тільки збільшити держзамовлення, але і зробити виробництво озброєння і військової техніки для власної армії та флоту істотною частиною діяльності ОПК, виробивши цілу стратегію «спільного розвитку збройних сил і оборонно-промислового комплексу». Так розвивається ОПК в провідних країнах світу.
Багато економічно розвинених країн не можуть виробляти те, що можливо виготовити в Україні. Чому? Вони входять до різних військових блоків, наприклад, до НАТО. Промисловість цих країн скута загальними стандартами, що передбачає купівлю комплектуючих за кордоном або виробництво ліцензійного продукту. Оскільки Україна позаблокова держава, то наша армія буде озброюватися за своїми стандартами на основі розробок вітчизняного ОПК.
Поставивши пріоритетом техніку власного виробництва, у лютому 2012 року Урядом була затверджена держпрограма розвитку озброєння на 2012-2017 рр. Згідно з нею, крім згаданих вище «Корветів», знову фінансується виробництво унікального транспортного літака АН-70. Це дасть можливість українським десантникам здійснювати операції у важкодоступних «гарячих» точках в усьому світі.
Вперше за часів незалежності України у програмі особлива увага приділяється ППО. До 2020 р. армія отримає більше 100 зенітних комплексів «Панцир» і більше 30 систем «Вітязь». Надійшло 11 нових і надійде 29 модернізованих зразків РЛС різних типів, а також переносний ракетний комплекс «Стугна-П».

Де взяти гроші?
За «помаранчевої» влади вважалося, що армію потрібно зменшувати і здешевлювати, мовляв, колеги з НАТО завжди прийдуть на допомогу. У нинішнього керівництва країни інший підхід. Розміщення замовлень для армії на 160 оборонних підприємствах Харкова, Краматорська, Запоріжжя, Дніпропетровська, Миколаєва, Херсона – це завантаження виробничих потужностей, робота і стабільна зарплата людям. Завод цього економічного «годинника» дає стимул для розвитку комерційного виробництва. Адже якщо високотехнологічне виробництво працює, то на нього швидше підуть інші, невійськові замовлення. А гроші, взяті зі зростання загальної економіки для зростання ОПК, ще й системно повертаються назад у вигляді економії на закупівлі зброї та експорту озброєнь.

Контрактна армія і соціальний захист
Українська армія поступово переходить на контракт. У 2012 році 100% сержантських посад будуть укомплектовані військовослужбовцями за контрактом. Це логічно, оскільки термін строкової служби серйозно скорочений. До 2017 року частка професійних військовослужбовців в армії України становитиме 80%. До 2020 року перехід на контракт буде завершено по всій армії. Але контрактники вимагають більше зарплат, ніж призовники, тому зростання зарплат буде збалансовано скороченням чисельності особового складу.
Не забуває влада і про тих, хто сьогодні несе службу. Україна в 2012 році витратить 500 млн грн для будівництва 2 140 квартир для військовослужбовців та їх сімей. Ця сума становить понад 30% загальних витрат Кабміну на підтримку державних програм соціального будівництва. У 2011 році 1608 сімей вже отримали квартири.
На 2012 рік передбачено збільшення рівня грошового забезпечення військовослужбовців на 160-360 грн. в залежності від займаної посади за рахунок підвищення розміру премії на 30%. У 2,5 рази з 1 січня 2012 р. збільшено розмір премії в іноземній валюті миротворцям. Українських миротворців знають по всьому світу, вони проявили себе у багатьох гарячих точках. Участь у миротворчих акціях не просто шляхетна справа, вона піднімає авторитет країни, красномовно говорить про те, що з такою сильною країною варто рахуватися.

Переглядів: 670 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]