Четвер, 25.04.2024, 07:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 24 » ПОЛІТИКА
12:06
ПОЛІТИКА
Вихід з кризи — у створенні нової моделі економіки
Стверджує лідер партії "Україна-Вперед!” Наталія Королевська



Рекордний дефіцит торгового балансу в 13,8 млрд. дол. США, загальний дефіцит платіжного балансу майже в 2,5 млрд. доларів, зростання держборгу на 58%. Як виходити з такої складної для економіки України ситуації? На ці та інші гострі питання повинен був відповісти уряд в ході звіту про виконання державного бюджету за минулий рік, що відбувся в парламенті у п'ятницю. Запитань накопичилося справді багато – це і мільярдні розбіжності за підсумковими і плановим показниками, маніпуляції з державним боргом і його різке зростання, дефіцит Пенсійного фонду в 17,5 млрд. грн. При тому, що всі ці процеси відбуваються на тлі скасування виплат і пільг цілого ряду категорій соціально незахищених громадян.

На жаль, урядовий звіт не дав відповіді ні на одне гостре питання. Уряд продовжив тасувати цифри і факти: підсумкова річна інфляція так і залишилася на рівні 4,6%. У той час, як всі, хто хоча б кілька разів за рік порівняв ціни на продукти, а це більшість українських громадян, які рахують гроші до зарплати, знають, що це не так.
До чого це призведе, швидше за все, можна буде побачити після проведення в Україні Євро-2012, напередодні якого влада ще намагається хоч якось утримати економіку на плаву.
Країна потребує нової економіки, яка базується на держстимулюванні пріоритетних галузей, дерегуляції для малого і середнього бізнесу, зниженні податків і полегшенні умов ведення бізнесу. Королевська давно і послідовно працює в напрямку захисту малого підприємництва. Ось і минулого тижня лідер партії "Україна-Вперед!" разом з депутатами Євгеном Сусловим та Олексієм Логвиненком зареєструвала у Верховній Раді законопроект, який передбачає спрощення процедури сплати єдиного внеску підприємцями – фізичними особами.
Законопроект передбачає звільнення підприємців-пенсіонерів від сплати соціального внеску. За словами Королевської, сьогодні постійне отримання виписок у державного реєстратора лягло важким фінансовим тягарем на підприємців, які повинні надавати своїм контрагентам оригінал зазначеного документа. Крім того, народні депутати вважають за необхідне звільнити пенсіонерів-підприємців від сплати єдиного внеску. Зазначені категорії осіб не звільнені від сплати єдиного внеску, навіть у разі досягнення загального пенсійного віку – 60 років. «Вони знаходяться в нерівних умовах порівняно з пенсіонерами, які отримують трудову пенсію за віком», – вважають автори законопроекту. Таким чином, у разі ухвалення законопроекту, у пенсіонерів за віком на пільгових умовах або за вислугу років з'явиться можливість брати добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.
Крім того, лідер партії «Україна-Вперед!» пропонує прийняти закон про підтримку національного товаровиробника. «Більшість виробників продукції в Україні знаходиться в нерівних умовах зі своїми іноземними конкурентами через відсутність позитивного бізнес-клімату в країні, наявність адміністративного тиску на бізнес і непрозорих корупційних схем роботи на ринку для виробників, – заявляє Королевська. – У результаті маємо негативну динаміку розвитку, і, як наслідок, в березні вперше після кризи 2008-2009 років відбулося серйозне падіння української економіки. Тому необхідно прийняти «термінові реанімаційні заходи» для стабільної роботи українських товаровиробників, сприяння розвитку внутрішнього ринку та забезпечення оновлення основних засобів підприємств», – зазначила вона. Закон, запропонований політиком, дозволить національному товаровиробнику не тільки зберегти робочі місця для людей в нинішній непростий економічний час, але і надасть додаткові ресурси для модернізації старих підприємств та створення високотехнологічної конкурентоспроможної продукції.
Усі економічні напрацювання Королевської увійшли в економічну програму очолюваної нею партії «Україна-Вперед!". Проект програми "Нова економіка – нова країна" зараз проходить громадське обговорення у всіх регіонах країни. «Ми повинні говорити про економіку кожної сім'ї, про «економіку гаманця», щоб наші громадяни могли гідно жити і бути впевненими в завтрашньому дні. Побудова нової економіки має стати національною ідеєю для всього українського суспільства. Я хочу, щоб кожен усвідомив одну просту річ: зарплата в 1000 євро можлива в Україні», – зазначає політик. – Необхідна системна боротьба з корупцією, виведення економіки з тіні. Потрібна послідовна програма дерегуляції і податкова реформа. Вкрай необхідно незалежне справедливе правосуддя». На думку лідера партії «Україна-Вперед!», економіка – той реальний предмет, навколо якого має об'єднатися все українське суспільство, забувши про політичні та ідеологічні розбіжності.
Сергій Дутка

Переглядів: 840 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]