Середа, 24.04.2024, 09:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 17 » ПОЛІТИКА
10:58
ПОЛІТИКА
Чіткий план створення дива


Чи можливе економічне диво в Україні? Так! – впевнена лідер партії «Україна – Вперед!» Наталія Королевська. На переконання Королевської та її однодумців, основа будь-яких дій – це план. А значить, робота з відродження країни повинна базуватися на програмі. Королевська з однодумцями розробили програму «Нова економіка – нова країна». І з метою презентації своїх напрацювань та обговорення програми з українськими громадянами, починаючи з квітня, вже об'їхала всю Україну, побувавши як на заході країни, так і на сході, на півдні і на півночі. Намагаючись об'єднати українців навколо програми економічного відродження, Королевська та її команда презентували своє бачення майбутнього української економіки в аграрних та промислових регіонах, розвинених і тих, що вважаються депресивними, тих, які наповнюють бюджет, і в таких, що є дотаційними.

Жителі Вінниці та Чернігова, Житомира та Дніпропетровська, Хмельницького та Запоріжжя, Рівного та Миколаєва мали можливість взяти участь у зустрічі з Королевською та висловити свої пропозиції щодо програми «Нова економіка – нова країна». Тим більше, що відмінна риса цієї програми – чітка прив'язка до конкретики. «Нова економіка» – це не набір абстрактних гасел. Автори програми виходили з того, що програма розвитку економіки України – це програма економічного розвитку українських областей і міст. Тому чи то Миколаївська, чи то Хмельницька, чи Запорізька або Чернігівська область – скрізь Королевська говорила про проблеми, потенціал і перспективи саме цього регіону, щоб на конкретних прикладах показати, як буде працювати її програма.
В ході регіонального туру лідер партії «Україна – Вперед!» відвідувала ключові для кожної області і міста підприємства. Сільськогосподарські підприємства, металургійні заводи і гірничо-збагачувальні комбінати, де працевлаштовано тисячі і десятки тисяч людей, які платять нормальну зарплату та забезпечують високі відрахування в бюджет. На думку розробників програми, саме успішні підприємства є точками зростання, на які потрібно орієнтуватися при розробці нової економічної моделі для України.
Розробляючи пропозиції щодо розвитку української економіки, автори програми намагалися вивчити і перейняти досвід інших країн, які пішли на кардинальну перебудову економічної моделі, що дозволило зробити ривок уперед. Наприклад, Індія не одне століття вважалася відсталою країною третього світу. Але, зробивши правильну ставку на розвиток інформаційних технологій, в останні роки перетворилася на світовий центр IT-індустрії. Сьогодні індійські програмісти й розроблені ними програми цінуються у всьому світі.
Цікавий і досвід Бразилії, де визначили, які галузі економіки мають перспективу в майбутньому, і стали активно їх розвивати. А в результаті тільки за останні роки вдалося створити 14 мільйонів нових робочих місць – неймовірна цифра для бразильської економіки. Особливо цікавий приклад Південної Кореї, адже ще в 50-ті роки вона була відсталою країною із слаборозвиненим сільським господарством, яка не могла забезпечити рисом навіть своє власне населення. Але план розвитку економіки та ставка на такі перспективні галузі, як судно- і автомобілебудування, побутова електроніка і комп'ютери забезпечили потужний розвиток південнокорейської економіки.
Усі наведені приклади говорять про те, що будь-яка країна має можливість побудувати економіку, яка дозволить працевлаштувати мільйони своїх громадян, платити високі зарплати і пенсії. А головне – дати людям відчуття впевненості в завтрашньому дні.
«Але для того, щоб ми змінили ситуацію, потрібно змінити економічну модель у країні. Тому що зі старою моделлю немає перспективи. Існуюча економіка не може забезпечити високий рівень життя людей. Але я впевнена, що середня зарплата в 1000 євро і середня пенсія в 500 євро – це реально в Україні. Наша мета – підвищити ВВП України на 80%. Я хочу, щоб кожен усвідомив – економічне диво в Україні цілком можливе», – таким чином Королевська намагалася донести свої переконання на зустрічах з людьми у багатьох містах країни.
Конкретна програма розвитку України, створена за участю громадських лідерів, експертів і простих українців, вигідно вирізняє Королевську на тлі інших політиків, які бажають знову повернутися у владу винятково за допомогою гасел, а конкретних пропозицій з облаштування країни давати українцям не бажають. Не випадково її ініціативи вже знаходять підтримку у виборців. Згідно з опитуваннями Центру Разумкова, рейтинги партії «Україна – Вперед!» стрімко ростуть і вже становлять 5,4%, що дозволяє подолати прохідний бар'єр у парламент.
В кінці травня форум «Нова економіка – нова країна» пройде і в Києві, де його ініціатори підіб’ють підсумки обговорення програми розвитку української економіки в регіонах. Особливо важливо, що до числа розробників програми «Нова економіка – нова країна» може приєднатися кожен українець, небайдужий до долі свого міста, області або країни.
Сергій Дутка
Переглядів: 719 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]