Четвер, 25.04.2024, 08:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 29 » ПОЛІТИКА
10:19
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко:

«Владі вистачає не знань,  а політичної волі це робити»


Нам не варто зациклюватися на тих питаннях, які насправді абсолютно зрозумілі. Що робити, щоб була нормальна система правосуддя, система виборів, що робити, щоб працювала чесна митниця, як боротися з корупцією – написано і розписано навіть в підручниках. Немає іншого – не знань, що потрібно робити, а політичної волі це робити, – вважає лідер партії «Громадянська позіція» Анатолій Гріценко.

Держава не може виконати ті зобов`язання, які зафіксовані в законах, не може збалансувати бюджет, роками живе в борг, і обсяг цього боргу накопичується. Цього року тільки на обслуговування попередніх боргів треба з бюджету заплатити понад 96 мільярдів гривень! При цьому уряд далі йде на запозичення. Зовнішні партнери їх зараз не дають, тому влада бере їх усередині країни, тим самим знекровлюючи економіку, бо підприємці не мають можливості кредитуватися.
Немає політичної волі тому, що влада стала бізнесом для тих людей, які зараз її втілюють. «Для мене цієї проблеми немає. Добре це або погано – я не підприємець, у мене немає свого приватного бізнесу, немає офшорів, немає закритих схем, тому я можу робити те, що обіцяю. І, відповідно, з такими ж вимогами ми в партії «Громадянська позиція» звертаємося до людей, які реалізовуватимуть все це. Тому чистота рядів, їх моральність, їх прозорість – це застава того, що все це може бути зроблено», – підкреслив Гриценко.
Ми вимагаємо від влади прозорості, відповідальності – і того самого треба вимагати й від опозиції, яка стане наступною владою.
Коли видно, що вожді опозиції ведуть себе неадекватно, безвідповідально, про це треба відверто говорити так само, як і про безвідповідальність влади.
22 січня з розголосом на всю країну було підписано угоду про об`єднання опозиції. Там десять підписів лідерів опозиційних партій. Ключова позиція – один кандидат у бюлетені. Після того проходять вибори на Житомирщині, на Полтавщині, тепер – на Київщині, і замість єднання між собою змагаються по 3-4 кандидати від партій, які підписали угоду про об`єднання, це – нещиро і безвідповідально.
До парламентських виборів ще є час. Його треба кожному з нас використати для переосмислення своєї міри відповідальності, аби не допустити таких провалів восени.
Микола ЛАДОВСЬКИЙ,
голова Івано-Франківської
ОО ПП «Громадянська позиція»

Переглядів: 670 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]