П`ятниця, 29.03.2024, 09:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 26 » ПОЛІТИКА
11:58
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко:
«Доки ми не відчуємо себе громадянами, говорити про визволення Тимошенко не доводиться»


«Свобода має укорінитися в Україні назавжди і тоді жодна політична сила під будь-яким прапором, під будь-якою назвою не матиме права узурпувати владу», – заявив журналістам під час мітингу на Софійській площі у Києві лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Сьогодні акти єднання, злуки, об’єднання країни відбуваються в усіх регіонах – у Луцьку, Сумах, Донецьку, Кіровограді, Луганську, Одесі тощо і партія «Громадянська позиція» бере активну участь у цих заходах.
Дуже важливо, що активними учасниками мітингів і акцій є представники громадських організацій, які відстоюють свої права, свободу, європейський вибір України. Фактично, зараз зароджується партія громадян, бо люди не хочуть відчувати себе покірними, мовчазним населенням. Вони все більше і більше відчувають себе громадянами.
Завдання цієї партії – донести до тих, хто менше поінформований, хто більше дбає про хліб насущний, ніж про свободу, правду про те, що відбувається в країні, і об’єднати людей задля того, щоб на наступних парламентських виборах партія громадян отримала переконливу більшість у парламенті.
Виступаючи зранку на мітингу після об’єднання представників громадських організацій – афганців, чорнобильців, дітей війни тощо – під величезним, на весь пішохідний міст через Дніпро, державним прапором, лідер «Громадянської позиції» наголосив: свобода в Україні пустила міцне коріння і ніякі спроби партії влади її придушити не дадуть бажаного результату. «Жодної проплаченої акції!» – таку позицію оголосив Анатолій Гриценко, коментуючи повідомлення, що деякі організатори мітингу 22 січня збирали людей за гроші. На мітингу 22 січня – як у Києві, так і в регіонах – не було жодного проплаченого учасника від «Громадянської позиції».
Якби про це заявили лідери інших опозиційних партій і дотримали слова – нехай було би менше людей, але акції були би щирими і правдивими. І не було б підстав для принизливих повідомлень.
Янукович та його команда бояться двох речей – масових акцій протесту, які їх можуть знести разом з кріслами, і втратити шенгенські візи, бо у них там, у Європі, – власність, гроші у банках, там вчаться їхні діти.
Він зазначив, що розуміє, що саме рухало Януковичем, коли він дав команду посадити Тимошенко. Це була помста і страх. Вони знають, що і Тимошенко, і Луценко проявили себе як активні організатори вуличних акцій протесту ще з початку 2000-х років, тому у влади присутній страх, який постійно посилюється. Янукович боїться спілкуватися з людьми. Скоро боятиметься вивішувати біл-борди. «І чим більше я бачу цей страх, тим більше переконаний, що Тимошенко звільнить вже наступний президент».
Водночас лідер «Громадянської позиції» зауважив, якби на захист Тимошенко піднялася хоча б її партія, в якій 510 тис. членів, або хоча б десята її частина, то ніякі суди її б не посадили, ніякий Кірєєв не зайшов би до приміщення суду і не вийшов би з нього.
Коли ж влада побачила, що на мітинг приходять кількасот бабусь, вона зрозуміла, що може саджати всіх підряд.
На його переконання, потрібно розуміти, що прізвища Тимошенко, Луценка та Іващенка відомі, проте скільки ще невідомих українців незаконно сидять за ґратами.
Скажімо чесно, якщо сусіда незаконно ув’язнили, невже весь будинок чи все село кинеться на його захист? Ні. Тож доки ми не відчуємо себе громадянами, не зрозуміємо, що не лише когось, а й нас можуть кинути до в’язниці, поки не вийдемо з «хати скраю», про визволення Тимошенко та інших говорити не доводиться. Ніде в Європі такого немає, щоб опонентів кидали за грати за надуманими приводами. Політик, державний чиновник повинні відповідати за злочин незалежно від виборів чи осіб, що приходять до влади. Інакше – це страх і помста. І це послаблює нас як державу.
Голова Івано-Франківської
ОО ПП «Громадянська позиція»
Микола ЛАДОВСЬКИЙ
Переглядів: 737 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]