П`ятниця, 29.03.2024, 10:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 19 » ПОЛІТИКА
11:55
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко:
«Бажано, аби опозиція сформувала один список на вибори, але цього вже не буде»


Було б бажано, аби опозиція сформувала один список на вибори, але цього вже не буде. Таку думку під час прес-конференції у Хмельницьку висловив голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Такий сценарій розвитку подій йому вбачається неможливим через небажання Яценюка, Тягнибока та Турчинова. Водночас, на переконання Гриценка, об’єднання опозиції все ж таки має відбутися навколо трьох питань: проведення спільних акцій, протидія фальсифікаціям і контроль виборами, висування кандидатів у мажоритарних округах.
«Потрібно, щоб на одному окрузі був один кандидат від опозиції. Але це має бути людина від справжньої опозиції, а не такої, яка зранку називає себе опозицією, а після обіду іде на Банкову, – зазначив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони. – А в День Соборності, 22 січня, опозиційні сили мають намір підписати пакт про ненапад, а не документ про об’єднану опозицію. Я отримав проект угоди, який напрацював Комітет опору диктатури. Там фактично йдеться про підписання пакту про ненапад у стані опозиції, про виключення взаємних звинувачень. Там не йдеться про спільні списки на парламентські вибори або об’єднання політичних сил». Очолювана ним партія «Громадянська позиція» готова з певними корективами підписати цей документ.
Головним завданням опозиції є сформувати більшість у наступному скликанні Верховної Ради. «Щойно у парламенті з’явиться опозиційна більшість, на цьому влада Януковича на 90% закінчиться. Його уряд не проведе через Раду жодного корупційного, лобістського законопроекту. В Януковича все ще залишиться право «вето», але він не зможе провести жодного законопроекту. І тоді «чечетовщина» завершиться», –  підкреслив Гриценко.
Суспільство звикає захищати свої права
«Сьогодні партія влади боїться спілкуватися з людьми», – заявив голова партії «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко у Хмельницьку, спілкуючись з журналістами. Президент Янукович послухав, що про нього кажуть на стадіонах, і тепер взагалі боїться виходити до людей.
«Скоро вони боятимуться вивішувати свої біл-борди, навіть з привітаннями до свята, бо їх обливають фарбою. Потім боятимуться показувати свій партійний квиток», – прогнозує Гриценко.   Саме через страх перед народом чинна влада хворобливо ставиться до будь-яких акцій протесту.
«Зараз люди по телебаченню дивляться на акції протесту в режимі он-лайн. Неважливо, хто їх організував, головне – суспільство звикає, що акції протесту – це нормально. Суспільство поступово звикає до того, що свої права можна захищати і використовувати при тому будь-які засоби. Таке право дає Конституція. Адже якщо влада поводить себе нахабно, люди мають право робити, що вважають за потрібне, аби зупинити її.
«Цій владі, після обрання нового президента, просто нікуди буде тікати            на чартерах»
Президент Янукович закрив усі міжнародні можливості для України. Порівнюючи міжнародну політику чинного глави держави з політикою попередніх президентів, голова партії «Громадянська позиція» зазначив: «За Кравчука для України були відкриті всі можливості. З нами хотіли співпрацювати і Схід, і Захід, і Північ, і Південь. Кучма проводив так звану багатовекторну політику, намагався шукати баланс у відносинах з Заходом і Росією, хоча й спілкувався більше з РФ. Ющенк, навпаки, загострив відносини з Російською Федерацією, але при цьому були більш відкриті можливості на Заході. Зараз же, за Януковича, з нами взагалі ніхто не хоче спілкуватися», – розповів Гриценко.
Чинний президент загострив відносини України і з Росією, і з Заходом.
Цій владі, після обрання нового президента, просто нікуди буде тікати на чартерах.
Таке звуження можливостей створює проблему для всіх 46 млн. українців.
«Бездарна політика Януковича призвела до міжнародної ізоляції України», – підкреслив Гриценко.
Голова Івано-Франківської
ОО ПП «Громадянська позиція»
Микола ЛАДОВСЬКИЙ
Переглядів: 764 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]