Вівторок, 23.04.2024, 14:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 17 » ПОЛІТИКА
13:22
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко:
«Європейський вибір – питання внутрішньої політики України»


Європейський вибір – це насправді питання не зовнішньої, а внутрішньої політики, внутрішніх економіки та юстиції, прозорості влади і всього іншого. В цьому переконаний голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

В ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV політик зазначає, що для того, аби піднятися до європейських стандартів, українцям потрібно відчути себе громадянами та відповідно тиснути на владу. По-іншому не буває. В Європі немає Черновецьких-мерів, там такі не приживаються в принципі. Місцеве самоврядування, там – це місцеве самоврядування і той, хто вкрав мільярди, буде сидіти у в’язниці. Ангела Меркель, канцлер Німеччини, жила у власній квартирі до того, як стала канцлером, живе в ній зараз і, очевидно, після того, як піде з цієї державної посади, також там житиме. Так само, як й інші лідери ЄС. У них немає Межигір’я з золотими унітазами. У них нам треба вчитися.
Гарантія того, що Україна не буде буферною зоною між ЄС та країнами Азії, – в самих українських громадянах. Ми повинні консолідуватися як суспільство, використати свій шанс у грудні цього року і парафувати угоду з Євросоюзом. І якщо це не подобається Януковичу, слід пам’ятати, не він починав ці переговори і не він завершить підняття України до європейських стандартів. Це зроблять вже інші люди з європейською психологією.
Для  «Громадянської позиції» та багатьох інших опозиційних політичних сил курс на Європу та європейські цінності – це щирий поклик та програмний момент. Партії, які зараз при владі, за його словами, за останні півтора року також обрали європейський курс.
У Верховній Раді за закони, спрямовані на досягнення європейських стандартів, голосують 300-400 депутатів. Це плюс.
Парафування угоди з ЄС – це перший крок до припинення розмов про участь України у чийомусь іншому проекті. Це буде точка незворотності, після якої всі розмови про вступ до Митного союзу чи Євразійської спільноти завершаться.
«Загроза розколоти Україну насправді виникла б, коли б ми пішли у Митний союз. Тоді б мінімум шість областей розкололи країну навпіл. Це мій прогноз, але я сподіваюся, що цього не буде, бо і влада, і опозиція, і суспільство сьогодні говорять одним голосом і націлені на Європу», – говорить голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони.
Попри фінансові, економічні, гуманітарні проблеми Євросоюзу, треба визнати незаперечне – ніхто нічого більш ефективного за останні років 70 на планеті не створив.
Це найбільш ефективний економічний і політичний союз. Як і НАТО, найбільш ефективний воєнний блок на планеті, при всіх його недоліках.
Саме тому,  куди інтегруватися, це перш за все вибір цінностей. Водночас є частина людей, які інтуїтивно тягнуться до Європи, але не розуміють чому.
«Хочу їм допомогти. Почну зі старших людей, які пам’ятають радянські часи. Повірте, не буде вже повернення до СРСР, не буде докторської ковбаси за 2,20, масла за 3,50, цукру за 0,78, бензину за 0,20 тощо. Не буде статті за туніядство, не буде того розвинутого соціалізму, який обіцяли, але так і не збудували у СРСР. Нічого цього не буде», – вважає Гриценко.
Порівняймо українське село, районну лікарню чи дороги з російськими або голландськими. Дивлячись на таке порівняння, куди нам іти? Так, у Європі дійсно панує криза, але така, до якої нам ще йти і йти, щоб справді піднятися до тих стандартів. Вибори там просто вибори, а у нас – постійний вибір туди чи туди з фальсифікаціями, скандалами, революціями. Ми знаємо наш Печерський, російський Московський суди, а в Європі не знаємо судів, бо там просто суд, де кожен може захистити свої права. Ось в чому різниця. Ось чому ми подумки тягнемося до Європи.
Голова Івано-Франківської
ОО ПП «Громадянська позиція»
Микола ЛАДОВСЬКИЙ
Переглядів: 835 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]