П`ятниця, 29.03.2024, 14:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 20 » ПОЛІТИКА
09:56
ПОЛІТИКА
Рада захистила Тимошенко

У вівторок, як і попередньо обіцяв голова облрадівської фракції БЮТ Юрій Романюк, обласна рада зібралася на позачергову сесію, аби розглянути лише одне питання – «Про політичну ситуацію в Україні». Обранці 64–ма голосами прийняли заяву до перших осіб держави, наступного змісту:


«Після президентських виборів 2010 року в Україні розпочалося згортання демократичних процесів, демонстративне порушення прав і свобод людини. Вибудовуючи модель авторитарного правління, режим В. Януковича запровадив систему переслідування своїх політичних опонентів. Її невід’ємною частиною стало застосування кримінального законодавства.
Очевидним є факт, що кримінальні переслідування стосуються виключно представників опозиційних політичних сил. Йдеться про порушені кримінальні справи проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших колишніх урядовців, а також проти учасників підприємницького Майдану, членів «Тризубу» та ВО «Свобода».
Винесення вироку у справі Юлії Тимошенко стало піком політичних репресій. Вибіркове кримінальне переслідування виключно представників опозиції, зокрема Юлії Тимошенко, є яскравим прикладом використання кримінального судочинства в політичних цілях.
Цим судовим рішенням владний режим намагається остаточно знищити політичну опозицію напередодні чергових парламентських та наступних президентських виборів, розчистити собі шлях до беззастережного авторитарного володарювання. Така політика супроводжується грубим нехтуванням прав і свобод людини.
Вирок проти Юлії Тимошенко – це намагання відвернути увагу людей від антинародної соціальної політики, від наступу антиукраїнських сил у всіх сферах життя – політичній, економічній, інформаційній, культурній, освітній, релігійній тощо.
Політика режиму В.Януковича розколює суспільство, руйнує віру людей в  ідею власної національної  держави, знищує унікальний шанс інтеграції України в європейську спільноту.
Івано-Франківська обласна рада від імені мешканців Прикарпаття вимагає негайно припинити політичні репресії проти опозиції, звільнити всіх політичних в’язнів.
Сьогодні кожного громадянина України позбавляють права на вільне слово і незалежну думку. Сьогодні разом з Юлією Тимошенко свободу відбирають у кожного з нас. Влада, яка чинить розправу над опозицією, не має майбутнього.
Гуртуймося – і тоді вистоїмо та переможемо».

Переглядів: 680 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]