Четвер, 28.03.2024, 12:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 13 » ПОЛІТИКА
10:43
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко:
«Програма соціально-економічного
розвитку – вершина цинізму чиновників»


Державна програма економічного і соціального розвитку на 2012 рік, яка розглядатиметься наступного тижня у парламенті, – це лише красива книжка, вважає Анатолій Гриценко. Про це лідер партії «Громадянська позиція», голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони заявив на прес-конференції у Харкові.

«Програма має відповідати на питання: хто, що, де, коли, за які гроші і з виходом на який конкретний результат має зробити у 2012 році. А в тій красивій книжці на сотні сторінок з шикарною поліграфією нема ніякої програми. Ви не знайдете там жодного заходу, жодного конкретного завдання, яке уряд Януковича планує зробити у 2012 році», – заявив Гриценко.
Адже метою Державної програми мало б бути зростання добробуту і підвищення якості життя населення за рахунок забезпечення позитивних  зрушень в економіці, підвищення її конкурентоспроможності.
На відміну від попередніх програм, які містили конкретні заходи, відповідальні міністерства, терміни, у Програмі соціально-економічного розвитку-2012 лише загальні слова.
«Там написано, що відповідальний – центральні органи виконавчої влади, тобто всі міністерства, а значить – ніхто. Термін виконання – 31 грудня, тобто не можна буде перевірити поетапно», – прокоментував голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко.
На його переконання, така програма зроблена з простою метою: нічого не планувати і ні про що не звітувати.
А звіт Януковича про зростання ВВП не має нічого спільного з реальним життям. В цьому переконаний лідер «Громадянської позиції».
В ефірі харківського радіо він заявив, що не вірить у міфічні показники ВВП – вони як «закрома Родины», яких ніхто не бачив.
«Є реальні речі та реальний вимір, в якому живе кожна сім’я, – зазначив Гриценко. – Люди, з якими я зустрічаюсь і спілкуюсь в усіх областях України, вони про уряд і загалом владу згадують лише незлим тихим словом».
Передвиборчі обіцянки не виконані, ніякого покращення не настало.
Втім, Гриценко погодився, що життя декількох сімей в Україні «дійсно стало нормальним». Він навів цифри офіційної статистики: «За минулий рік кількість зареєстрованих мільйонерів у Донецькій області зросла на 66%. Кілька українських мільярдерів збільшили свої статки у два, три й більше разів. Мабуть, їм теж нормально живеться».
Микола ЛАДОВСЬКИЙ,
голова Івано-Франківської
ОО ПП «Громадянська позиція»
Переглядів: 762 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]