П`ятниця, 29.03.2024, 03:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 6 » ПОЛІТИКА
10:06
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко:
Замість того, щоб дбати про армію, Єжель розповідає казки про роботів


«Для того, щоб уникнути війни, потрібно мати боєздатну армію», – переконаний голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.


Він впевнений: уже в цьому десятилітті будуть розв’язані війни за ресурси: воду, зерно, енергетику тощо.
Люди розуміють, чим це може закінчитися. А що таке країна без армії, ми побачили під час конфлікту Росії та Грузії. Саме тому владі потрібно більше дбати про боєздатність та оснащення українських Збройних сил.
Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони зазначає, що сьогодні в Україні склалася унікальна ситуація – вперше за півтора року перебування на посту президента не має жодного програмного документа за підписом Януковича або Азарова, який би визначав параметри розвитку армії хоча б на рік наперед.
У  травні приймається рішення про збільшення чисельності. Через місяць Міноборони ініціює зменшення чисельності.
Звертаючись до народних депутатів, Гриценко підкреслює, що відповідальність має прізвище. «Я знаю, що політичне рішення прийнято – скоротити. Якщо законопроект №9053 буде прийнято на фоні відсутності нової техніки, бойової підготовки, соціального захисту, на фоні посилення сил внутрішньої безпеки, то відповідальність за це буде на Януковичі, Азарові та кожному народному депутатові, хто проголосує за скорочення».
За скорочення армії проголосували 256, проти – 34. Підтримали законопроект фракції: Партії регіонів – 181 голос, НУНС – 5 голосів, КПУ – 25 голосів, Реформи заради майбутнього – 20 голосів, Народної партії – 20 та 5 позафракційних.
«Усі існуючі укази глави держави щодо армії не виконані. Ще у грудні минулого року після проголошення позаблокового статусу повинна була бути затверджена нова воєнна доктрина, у березні обіцяли програму розвитку армії та озброєнь на 5 років – нічого цього немає. Натомість міністр оборони у прямому ефірі розповідає казки», – констатує Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони.
За його словами, на фоні того, що військовий бюджет готується без жодної програми, армія практично зруйнована, а офіцерський склад деморалізований. Єжель каже, що вже не потрібні автоматчики, кожен солдат буде керувати десятьма роботами.
«Це не міністр, а якийсь космонавт, що літає невідомо де. При тому рівні солдат, яких набирають в армію, коли вони не можуть відрізнити косинус від синусу, я хочу побачити, як вони керуватимуть роботами», – заявляє лідер «Громадянської позиції» і закликає владу не знущатися над військовими, а дійсно опікуватися станом справ в українських Збройних силах.

Голова Івано-Франківської ОО ПП «Громадянська позиція» Микола ЛАДОВСЬКИЙ
Переглядів: 689 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]