П`ятниця, 19.04.2024, 06:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 19 » ПОЛІТИКА
11:13
ПОЛІТИКА
Анатолій Гриценко:
«Мораль і чистота рядів дуже важливі»


Питання про вихід чи вступ до тієї чи іншої партії має розглядатися через призму моралі, відповідальності, професійності й готовності тримати слово. Так вважає Анатолій Гриценко, лідер партії «Громадянська позиція». В ефірі Радіо «Свобода» він прокоментував нещодавні зміни, які відбулися  у фракції НУНС.

«Чому, наприклад, ні сам Арсеній Яценюк, ні ті, хто вступили до його партії, тобто Микола Мартиненко, Роман Зварич, Руслан Князевич, Роман Ткач, не проголосував за те, щоб вилучити з нашої фракції «тушки» і тих, хто голосували за «харківські угоди»?» –запитує Гриценко. Адже є  неприйнятним, коли деякі депутати відкрито заявляють на фракції, що для них особисте важливіше за корпоративне, тому не голосуватимуть за виключення.
«Тоді я точно розумію, що така людина сама стане «тушкою» в наступному парламенті. І, значить, таку людину ніколи я до списку, в якому буду, не включу, тому що я відповідально ставлюся до того, що обіцяю людям», – зазначає лідер «Громадянської позиції».
І зараз насправді не формуються якісь партії, а насправді формується команда, яка повинна не тільки перемогти на президентських виборах 2015 року, а лише, як мінімум, 5 років показати ефективну іншу європейську політику.
І от відбуваються такі процеси, як, наприклад, пан Мартиненко і ще троє представників НУНС вступили до «Фронту змін», тобто перейшли до Арсенія Яценюка. І ці процеси, мовляв, відображають те, що насправді опозиція і залишиться розпорошеною силою, яка по суті силою не є. Влада не зацікавлена в тому, щоб опозиція об’єдналася, бо влада не те, що другий термін, вона перший не добуде. Немає шансів у Януковича при тій політиці піти на другий термін. Це ж уже очевидно. А тим, хто поряд з ним, які зараз переходять грань законів кожного дня, то вони нехай думають про те, що в Європу краще інтегруватися, тому що там, принаймні, тюрми пристойніші. Там є душ кожного дня, там є телевізор й інші речі. Тому хай вони роблять свій стратегічний вибір також на користь Європи.
«Далі, якщо ми говоримо про процеси у фракції НУНС, я хотів би, щоб будь-які вступи до партії чи посилення партійних груп, щоб при тому не перетиналася ця межа цінностей і принципів», – наголошує голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.
Оті всі перетрубації, оті всі перегрупування сприймаються тільки через призму цінностей: моральність, відповідальність, професійність, готовність йти і тримати слово.
Зараз люди розгублені. І вони шукають ту так звану «третю силу» або шукають ту особистість, якій вони хочуть повірити настільки, щоб підтримати цю людину чи ту політичну силу, яка буде йти за нею задля того, щоб потім побачити, що нарешті з’являться такі люди при владі, які будуть не просто владниками, а вони будуть державниками.
«Я не хочу, щоб було ще одне розчарування, якого й так зараз вистачає після Майдану і всього, що відбулося після Майдану. Тому мораль і чистота рядів людей – вкрай важливі», – заявив лідер «Громадянської позиції».
Микола ЛАДОВСЬКИЙ,
голова Івано-Франківської
ОО ПП «Громадянська позиція»
Переглядів: 830 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 semenyk  
0
Гриценко стратег. Таких нам потрібно. Браво.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]