П`ятниця, 29.03.2024, 02:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 14 » ПОГЛЯД
12:14
ПОГЛЯД
Сич вимагає в Януковича

Народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Сич звернувся до Президента із вимогою невідкладно вжити всіх необхідних заходів в частині виплати українцям заборгованостей із заробітних плат та відповідних компенсацій, передбачених чинним законодавством, а також забезпечити безумовне виконання гарантованого Конституцією України права громадян на своєчасне одержання винагороди за працю.

Народним депутатом України, головою Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександром Сичем за підписами усіх членів фракції ВО «Свобода» у парламенті зареєстровано депутатське звернення до Президента України Віктора Януковича № 62-00-13 щодо виплати громадянам України заборгованості із заробітної плати.
Як повідомив Олександр Сич, лише за офіційними даними Державного комітету статистики України обсяг заборгованості із виплати заробітної плати українцям станом на 1 січня 2013 року становив 893,702 млн. грн.
За словами «свободівця», невиконання гарантованого Основним законом права громадян на своєчасне одержання винагороди за працю спостерігається чи не в кожній із сфер суспільного життя.
Так, найбільший обсяг заборгованості, як і раніше, зафіксовано у промисловості – 508,2 млн. грн., найменший – у сфері культури і спорту – 1,597 млн. грн.
При цьому, ситуація погіршується ще й тим, що Закон України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» не передбачає переліку коштів на виплату зарплат працівникам бюджетних установ на четвертий квартал поточного року взагалі.
Відтак, вже сьогодні можна прогнозувати реальну загрозу істотного збільшення обсягів заборгованості заробітних плат громадянам України.
«Такі дії уряду Азарова-Арбузова є неприпустимими, суперечать Конституції України, дискредитують її норми та правові приписи цілого ряду інших нормативно-правових актів на чолі із Кодексом законів про працю України. Хаотична, нефахова економічна політика чинної влади лише поглиблює катастрофічність ситуації всередині країни та веде до повної розрухи», – вважає Олександр Сич.
Як відзначається у депутатському зверненні, неправомірні дії, а в деяких випадках і  бездіяльність, уряду разом із Президентом України в частині забезпечення виплати заборгованості із заробітної плати громадянам є умисними, тобто вчиняються у вигляді прямого умислу, спрямованого на нівелювання гарантованих державою нормативних постулатів основних прав та свобод людини.
«Своєчасна виплата заробітної плати – не прерогатива, а обов’язок держави. Неспроможність влади його належним чином зреалізувати поряд із багатомільярдними затратами режиму на особисті забаганки та обслуговування своїх васалів насправді лише зайвий раз підкреслюють міру поваги чинної влади до власного народу. На противагу задекларованому «покращенню», країна уже три роки знаходиться на грані дефолту», – резюмував Олександр Сич.

Переглядів: 619 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]