П`ятниця, 19.04.2024, 18:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 26 » ПОГЛЯД
22:25
ПОГЛЯД
«Український вибір»

представив своє бачення розвитку демократії

Шановні читачі!
Пропоную Вашій увазі Маніфест нашого громадського руху. Цей документ повинен стати основою майбутньої програми «Українського вибору», яку ми разом розробимо і обов'язково втілимо в життя. Демократія - це влада більшості, і Громадський рух «Український вибір» створюється для захисту прав більшості громадян України. Я звертаюся до всіх небайдужих об'єднатися навколо нашої спільної ідеї і повернути українському народу його конституційне право на владу.
З повагою
ініціатор Громадського руху «Український вибір»
Віктор Медведчук


МАНІФЕСТ
Громадського руху «Український вибір»

Соромно так далі жити!
Двадцять років тому громадяни України обрали свій власний шлях, одноголосно проголосувавши за незалежність і суверенітет України. Ми вибрали право самим визначати долю своєї країни. За ці роки незалежності ми неодноразово делегували своє право на владу різним політикам та партіям.
І кожен раз, політики або політичні сили, приходячи до влади, починали проводити в життя курс, який кардинально відрізняється від їх передвиборних обіцянок. Ідеологічні гасла і програми стали для політиків всього лише ширмою. Чому ж після цього вони продовжують займати свої посади і кабінети? Хто і як в цьому випадку повинен і може змусити їх виконувати нашу волю і свої обіцянки?

Будь-яка влада, усвідомлюючи свою безконтрольність і безкарність, забуває про інтереси народу. І згадує про них лише напередодні чергових виборів. Чи є рішення цієї проблеми? Рішення є! Нам треба мати не тільки право голосувати в день виборів, а й право, і механізми здійснення контролю над тими, кому ми делегуємо свою владу.
Чекати приходу «нової справедливої влади» – це утопія!
Ми повинні змусити будь-яку обрану народом владу рахуватися з думкою і виконувати волю більшості громадян!
І. Наші принципи та завдання:
1. Права і свободи кожного громадянина повинні неухильно дотримуватися. Україна повинна стати по-справжньому правовою і демократичною державою, що гарантує громадянам право визначати стратегічний курс країни в питаннях внутрішньої і зовнішньої політики, державного устрою.
В Україні має бути відновлена парламентсько-президентська форма правління, при якій парламент формує уряд, контролює його роботу, призначає та звільняє з посад керівників правоохоронних органів.
2. Реальна турбота про здоров'я, добробут і високий рівень життя кожного українця, його соціальна безпека – повинні стати головним пріоритетом держави.
Гідна заробітна плата, створення нових робочих місць, забезпечення високого рівня освіти та зайнятості молоді, гідні пенсії та соціальні виплати ветеранам, інвалідам та малозабезпеченим, чорнобильцям і афганцям – це гарантія соціальної та політичної стабільності України.
Тільки високий рівень розвитку нашої економіки, її конкурентоспроможність у світовому поділі праці може забезпечити високі соціальні стандарти.
Тому політика держави повинна стати прагматичною і забезпечити неухильне зростання національної економіки. Без цього неможливо досягти постійного підвищення життєвого рівня громадян, особливо малозабезпечених, зберегти високий рівень зайнятості. Необхідно пріоритетний розвиток наукомістких і високотехнологічних галузей, таких як машинобудування, авіабудування, ракетно-космічна галузь, суднобудування, підприємства ВПК.
У цьому зв'язку вирішальне значення на тривалу перспективу має вибір напряму зовнішньоекономічної інтеграції України. Порівняльні оцінки ефективності інтеграції країни в напрямку Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном, Єдиного економічного простору, і перспективи участі в Євразійському економічному союзі, а також оцінки можливої інтеграції з країнами Євросоюзу, виконані вченими Національної академії наук України та незалежними експертами показують безперечну ефективність східного вектора інтеграції. Це відновить попит на нашу продукцію, дасть можливість реалізувати транспортний і транзитний потенціал країни, створить невичерпний ринок збуту для продукції нашого сільського господарства.
Саме цей напрям допоможе зупинити економічну деградацію країни, еміграцію талановитої молоді, процес зубожіння громадян, відновити колись потужний потенціал української науки. Буде сприяти піднесенню національної культури і мистецтва.
3. Ми повинні почати реальну боротьбу з корупцією. Антикорупційний закон повинен прийматися всенародно. Тільки тоді він може стати дієвим механізмом для перемоги над таким національним злом, яким є корупція. Не можуть приймати антикорупційний закон ті, проти кого він спрямований.
4. Землі сільськогосподарського призначення – це останнє, що нам вдалося зберегти. Ми проти того, щоб під виглядом земельної реформи сталося фактичне захоплення землі кількома фінансово-промисловими групами. Питання купівлі-продажу землі має вирішуватися не парламентом, а народом.
5. Україна – двомовна країна і ніхто не може обмежувати право людей використовувати російську мову в усіх сферах суспільного життя. Ми проти того, щоб держава втручалася в приватне життя громадян, визначаючи мову спілкування з представниками державних органів. Ми виходимо з принципу, що в системі освіти мову навчання повинні визначати батьки дітей, а не держава.
6. Українські громадяни повинні мати право на друге громадянство. Заборона на друге громадянство в сучасному цивілізованому світі є анахронізмом, що принижує гідність людей.

ІІ. Основні напрямки нашої діяльності
Для того, щоб реалізувати ці завдання, ми пропонуємо привести в дію головний постулат прямої демократії, викладений в Ст.5 Конституції України: «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи влади та органи місцевого самоврядування».
Громадський рух «Український вибір» направить свою діяльність на:
1. Розробку та прийняття Закону України «Про всеукраїнський і місцевий референдум за народною ініціативою», який має закріпити право народу безпосередньо вирішувати стратегічні питання внутрішньої і зовнішньої політики, управління державними справами та актуальні питання в регіонах.
На всеукраїнському референдумі:
- Приймати стратегічно важливі закони і скасовувати чинні закони, що не відповідають інтересам більшості громадян;
- Приймати рішення з найважливіших питань суспільного життя, інтеграції України в міжнародні спілки та об'єднання;
- Приймати Акти народної волі, наслідками яких можуть бути: розпуск парламенту, відставка уряду, припинення повноважень складу суддів Конституційного та Верховного Судів України.
На місцевих референдумах:
- Вирішення важливих соціально-економічних питань;
- Розпуск рад усіх рівнів;
- Приймати рішення, наслідками яких буде звільнення від займаної посади глав місцевих державних адміністрацій, а також міського, селищного і сільського голову.
Рішення влади легітимні, якщо це
думка більшості громадян!
2. Для вироблення конкретних стратегій і планів розвитку країни, регіону, населеного пункту, пошуку шляхів вирішення наболілих проблем ми будемо проводити семінари, круглі столи, дискусійні клуби за участю експертів, учених, журналістів, представників громадськості.
3. Для визначення основних тем, проблем, тенденцій, які хвилюють людей, ми будемо проводити регулярні соціологічні опитування, у тому числі регіонального рівня. Це дозволить встановити пріоритети громадян і проблеми, які влада повинна вирішувати в першу чергу.
4. Проведення громадських експертиз рішень органів влади і місцевого самоврядування, публікацію інформаційно-аналітичних матеріалів про її діяльність.
Інформування громадян з усіх питань діяльності нашого громадського руху.
5. Підтримку ЗМІ у створенні рубрик і передач, які висвітлюють актуальні регіональні питання, піднімають проблеми, що замовчуються владою. Громадські інформаційні кампанії, оприлюднення фактів протиправних дій органів влади та окремих чиновників повинні стати дієвою зброєю у боротьбі за наші права.

6. Проведення публічних заходів та протестних акцій, які повинні змусити владу вирішувати наші спільні проблеми, дотримуватися інтересів громадян та законні права народу.
«Український вибір» буде діяти в інтересах більшості громадян, спираючись на ініціативу та активність людей, як самостійно, так і в партнерстві з іншими громадськими організаціями, з кожним, хто поділяє наші переконання.
Ми повинні об'єднатися!
«Український вибір» – це не політична партія! Це реальна можливість повернути українському народові його зневажені права і віру в справедливість, повернути Україні її чесне і горде ім'я.
«Український вибір» – це механізм, який приведе в дію справжнє народовладдя.

Вставай поруч!
Країною керуєш ти!
Сайт нашого руху: www.vybor-ua.org.ua

Переглядів: 912 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]