П`ятниця, 29.03.2024, 08:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 3 » ПОГЛЯД
11:59
ПОГЛЯД
Анатолій Гриценко:
«Усвідомлення, що ця влада несе зло, має прийти до кожного громадянина»


«Заклики Яценюка бойкотувати вибори у разі ухвалення «нетакого» виборчого закону – це або політтехнологія, або свідома провокація, спрямована на те, щоб розхолодити людей: нехай сидять собі у хатах скраю, опозиція не братиме участі у виборах, а результатом буде Янукович – назавжди», – заявив в інтерв’ю «Високому замку» голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.


На його переконання, це – питання . Як можна здатися без бою? Опозиція повинна боротися на кожному квадратному міліметрі. Просто підняти руки і сказати: ми не підемо на вибори, якщо буде поганий закон, неприпустимо. Такий експеримент вже проводили в Білорусі. І де зараз Білорусь, якщо говорити про стандарти демократії?
Щодо заяви Яценюка та самого лідера «Фронту змін» – кожен робить свої висновки.
«Люди запитують: чому не об’єднується опозиція? А я кажу: давайте проведемо лінію, влада – зліва, опозиція – справа, і подивимося. Лише з тими, хто зайняв чітку позицію, можна говорити про об’єднання. А не так, що хтось бігає туди-сюди, між «там» і «здєсь», як кажуть в Одесі», – переконаний голова Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони.
Якщо Гриценко й критикує «фронтовиків», які не захотіли голосувати за те, щоб виключити з фракції «НУ-НС» зрадників, то, перш ніж сказати про це публічно, неодноразово заявляв про це на засіданні ради фракції, фракції, Комітету опору диктатурі.
Починають шукати крайніх, використовуючи аргумент Миколи Азарова: «наши папєрєднікі оставілі нам руїну». Це вже говорив й Могильов, коли не змогли впоратися з бандитами в Одесі: усю систему, мовляв, розвалив Луценко. Що це за аргументи? План бойової підготовки та план закупівель на 2011 рік затверджував не Луценко, який вже сидів у СІЗО, а Могильов. Він же подавав і реалізовує бюджет міністерства. Треба відповідати за свої дії, а не кивати на «папєрєдніков».
Звісно ж, розчарування після Майдану, незграбні дії і публічні скандали між лідерами Майдану дістали всіх. Люди зневірилися, махнули рукою і вже не виявляють тієї активності, яка була 2004 року.
Подивіться: скільки людей прийшло на захист Юлії Тимошенко під Печерський суд – дві-три тисячі. Притому, що лише у «Батьківщині» – понад 500 тисяч членів.
Однак, крім зневіри,  в українському суспільстві є проблема «хатоскрайності». Чимало людей думають, що арешт Тимошенко і Луценка їх не торкається і не торкнеться.
«Вони помиляються. У хаті скраю не відсидиться ніхто. Влада вже дістала підприємців, бюджетників, пенсіонерів, зараз візьмуться за селян, потім – за власників квартир через Житловий кодекс», – зазначає Гриценко.
Він впевнений, сьогодні править не бюрократія, а клептократія – влада злодіїв, які керуються лише бажанням особистої наживи. «Коли люди сидять і мовчать, такій владі легше діяти. Тож треба здолати у собі раба, відчути себе громадянином, усвідомити свої права і захищати їх, гуртуючись. Іншого шляху немає».
Спільно працюють різні політичні сили, які, за інших умов, якби не було загрози авторитаризму й диктатури, можливо, і не сіли б за один стіл. Інша річ – масштаби діяльності і рівень активності. Та разом з тим не можуть 15 лідерів партій у Комітеті опору диктатурі слугувати такою собі віагрою для суспільства, яка підбурює протестні настрої.
Лідер «Громадянської позиції» закликає усвідомити, що ця влада несе зло, має прийти у кожну хату, до кожного громадянина. Тоді на заклик Комітету опору диктатурі будуть відгукуватися не сотні-тисячі, а сотні тисяч. Поки люди не відчують себе громадянами, країна не буде розвиватися. Сьогодні люди можуть закритися в своїй хаті з краю і нічого не помічати. Або встати, відчути себе громадянами і спробувати щось змінити в державі.
Голова Івано-Франківської
ОО ПП «Громадянська позиція»
Микола ЛАДОВСЬКИЙ
Переглядів: 834 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]