Субота, 20.04.2024, 16:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 17 » Подолане вето
15:55
Подолане вето
Позачергова VI сесія Івано-Франківської міської ради, що відбулася минулого четверга, подолала вето міського голови на рішення попередньої сесії «Про надання дозволу на отримання кредиту», в якому йшлося про те, що на наступному засіданні потрібно розглянути питання щодо призначення нового керівника КП «Івано-Франківськводоекотехпром».

Як виявилося, Віктор Анушкевичус рішення підписав, але призупинив його 3-й пункт у зв’язку з тим, що, відповідно до норм чинного законодавства, призначення та звільнення керівників підприємств, установ та організацій, які належать до комунальної власності міста, відноситься  виключно до компетенції міського голови.
З цього приводу депутат Володимир Стасюк, зокрема, наголосив: «Зі всіма пунктами цього рішення, в яких стан справ на «Водоекотехпромі» визнається незадовільним і рекомендується міському голові звільнити в.о. гендиректора підприємства, а питання щодо надання дозволу на отримання кредиту розглянути після призначення нового керівника «Водоекотехпрому», мер погоджується і його підписує. Але як можна  розглянути питання кредиту, коли міський голова призупиняє пункт 3 і таким чином каже, що не буде звільняти цього керівника?». Депутат також заявив, що це питання слід розглядати значно ширше: «Хто призвів до того, що робота «Водоекотехпрому» незадовільна, хто вибрав кандидатуру цього керівника, що робив профі-льний заступник і яка роль у цьому всьому міського голови? – ось як треба розглядати це питання».
Міський голова ще раз намагався пояснити депутатам свої дії: «Я за це рішення не голосував – і це моя позиція. Але моя думка – це одне, а те, що прийнято на сесії, – це думка депутатів. Я погодився, що депутати мають право писати такі пункти, і підписав це рішення, але із зауваженням. Заветував пункт 3, бо вважаю, що він суперечить чинному законодавству. Я вважаю, що було б правильним викликати керівника «Водоекотехпрому» на трибуну для звіту, під час якого він відповів би на всі питання депутатів, в тому числі й про причини нарощення боргів».
Натомість керівник фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв нагадав всім, що це рішення ухвалено «практичною більшістю голосів». «Сесія, як представник власника (а «Водоекотехпром» є власністю територіальної громади), природно, хоче мати вплив на призначення керівника цього підприємства. Зараз ми чуємо виключно юридичну «еквілібристику». Закон не забороняє того формулювання «щодо призначення», яке записано в третьому пункті рішення. Йдеться про критерії, а не про персоналії. Тому фракція ВО «Свобода» рішення III сесії вважає цілком вмотивованим і обгрунтованим. Ми маємо право розглядати це питання в такому форматі і відхилити зауваження міського голови», – заявив він.
Голосування показало, що 52 депутати повністю підтримали Р.Онуфріїва і лише міського голову та двох  депутатів від Партії регіонів йому переконати не вдалося. Тож на наступній сесії міськради депутати таки мали б розглянути питання щодо призначення нового керівника «Водоекотехпрому». Але теперішнього в.о. гендиректора підприємства Романа Шестопалова міський голова звільняти не поспішає. «Я йому  поставив питання, на які він має дати мені конкретні відповіді. Якщо депутати не хочуть заслухати звіт керівника «Водоекотехпрому», то я особисто хочу з’ясувати всі обставини. І тільки після цього прийму рішення», – наголосив В.Анушкевичус під час брифінгу по завершенні сесії.
Левко КУТИНСЬКИЙ
Переглядів: 929 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]