Четвер, 25.04.2024, 01:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Грудень » 11 » Під крилом ангела
09:58
Під крилом ангела
Діагноз «розумова відсталість» в Україні щороку отримують приблизно 15 тисяч дітей. Минулого року з ініціативи міської ради в Івано-Франківську  утворено спеціалізовану службу соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Дивосвіт». Сьогодні тут навчаються майже 30 дітей-інвалідів. З нагоди Міжнародного дня інвалідів міський Центр соціальних служб для сім’ї  та молоді провів восьмий міський фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями під символічною назвою «Повір у себе».


У рамках фестивалю відбулась виставка робіт вихованців «Дивосвіту», на якій маленькі автори дивували відвідувачів шедеврами прикладного мистецтва. Вишивка хрестиком та бісером, вироби зі шкіри, скла, дерева, тканини, картини, екібани, аплікації… Оглядаючи ці дивовижні речі, навіть не віриться, що їх виготовили діти з функціональними обмеженнями. А коли вони прочитали зі сцени спільну молитву «Ангеле мій», присутні уже не могли стримувати сліз.
Високу ноту святу задав органіст-вокаліст Сергій Слижук невмирущою «Аве Марія». До речі, саме пан Сергій разом із оркестром музичної школи №2 постійно беруть участь у благодійності. Цього року вони дали два благочинні концерти, кошти від яких пішли на «Дивосвіт». Головна перевага цього закладу – це комфортні умови для молоді, яка має проблеми зі здоров’ям. Вихователі та вчителі «Дивосвіту» допомагають своїм вихованцям адаптуватись до життя у суспільстві, розвивають у них комунікативні навички, творчу уяву, трудові вміння. Саме трудотерапія (газонокосіння) та прикладне мистецтво допомагають розвивати творчі здібності дітей-інвалідів, покращують їхній емоційний та внутрішній стан.     
Заступник міського голови Зінаїда Федорук  закликала присутніх не залишатись байдужими до чужого горя, «адже ми усі рівні, хоча і різні». А директор Благодійного фонду «Карітас» отець Володимир Чорній дав настанови на добро та терпеливість: «Церква завжди пам’ятає про тих, хто зносить тягар фізичних незручностей. Ці люди мають те, чого не маємо ми. Вони мають ласку у Бога офірувати за нас ті незручності, які вони переносять. Вони є посередниками між людьми і Божою владою, тому, допомагаючи їм, ми маємо можливість спокутувати свої гріхи та заслужити Божу благодать. Бо все, що ми маємо, – це дари Божі. Господь нам дав тіло, здоров’я, нашу батьківщину і можливість самостійно управляти ними заради добра між людьми». 
Особливістю цьогорічного фестивалю є те, що вихованці «Дивосвіту» провели так звані майстер-класи для відвідувачів. А під час святкового концерту відбувся благодійний аукціон найкращих робіт учасників. Підприємці міста та представники влади охоче купували цікаві та оригінальні твори дитячої фантазії: вишиті подушечки, квіти з бісеру, картини, гобелени, листівки та цікаві композиції. Гроші вручали безпосередньо у конвертику авторові твору. Рекордну ціну 1000 грн. за подушечку «Ведмежатко» отримала тринадцятилітня Анна. «Матеріальна допомога – це дуже важливо для дітей-інвалідів, але основне завдання цього фестивалю – показати їм, що вони потрібні, їх люблять і поважають», – говорять вихователі «Дивосвіту». 
Дивлячись на цих дітей, дивуєшся їхній наполегливості та життєвій енергії. Починаєш цінити кожен момент свого життя і красу навколо.
Мар’яна Риндич
Переглядів: 1243 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]