П`ятниця, 19.04.2024, 01:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 6 » Парад повертається
15:28
Парад повертається
У суботу, 8 травня, на честь відзначення 65-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, вперше за останні п’ять років, в місті відбудеться військовий парад із шести так званих парадних коробок по 25 осіб в кожній. Планується, що в ньому візьмуть участь представники всіх силових структур Прикарпаття, а також вихованці військово-спортивного ліцею. Відкриє парад Бойовий прапор 226-ої Глухівсько-Київської стрілецької дивізії, котра визволяла наш край від німецько-фашистських загарбників.

Як повідомив начальник відділу внутрішньої політики Івано-Франківського міськвиконкому Ігор Кінаш, колони з представників влади та ветеранів формуватимуться о 9.30 біля адмінбудинку на вулиці Грушевського і по вулиці Гаркуші пройдуть до меморіального кладовища на вулиці Лепкого. Там відбудеться панахида та віче-реквієм. Потім його учасники вулицею Лепкого вирушать до облмуздрамтеатру на урочисту академію та святковий концерт. Для ветеранів, яким важко ходити, відділ транспорту і зв’язку міськвиконкому подасть кілька автобусів, котрі їх підвезуть до драмтеатру, а по завершенні урочистостей будуть організовані шість спецрейсів у різні мікрорайони міста. Крім того, 8 і 9 травня всі ветерани зможуть безкоштовно користуватися не лише послугами міського громадського транспорту, а й служб таксі.
З нагоди Дня перемоги за клопотанням організації ради ветеранів 38-ї армії на фасаді будинку на вулиці Національної гвардії, 14 відкриють меморіальну дошку маршалу Кирилові Москаленку, під командуванням якого відбувалося визволення Прикарпаття. Її встановлення відбудеться за спонсорські кошти. Спонсори також профінансували реконструкцію постаменту та реставрацію 76-міліметрової полкової гармати, яка й надалі стоятиме поблизу військового музею «Герої Дніпра». А ось із благоустроєм прилеглої до музею території військові та ветерани просять допомогти комунальників.
Наразі, як повідомив перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу Василь Білик, комунальники впорядкували меморіальне кладовище на вулиці Лепкого, меморіал на вулиці Софіївській, три сектори поховань військових на цвинтарі на вулиці Київській та окремі могили ветеранів на міському кладовищі в селі Чукалівці. Зараз триває реконструкція обеліску Слави на Північному бульварі імені Олександра Пушкіна. Щоправда, через значний обсяг робіт завершити її до Дня перемоги не вдасться. Як розповів Василь Йосафатович, там знімають старе облицювання, ставлять опалубку і заливають бетон. Після свят облицювання продовжать. На цьому об’єкті працюють спецкомбінат комунально-побутового обслуговування міськжитлокомунгоспу та фірма «Лабродарит». По завершенні реконструкції монумент дещо змінить свій вигляд – матиме лише один вхід, буде облицьований гранітом. Також тут з’являться елементи озеленення. Відповідний проект розробило міське управління архітектури.
Наш кор.
Переглядів: 974 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]