Четвер, 28.03.2024, 19:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 26 » НОВИНИ
10:48
НОВИНИ
Вілкул  в Івано-Франківську
Вчора на Прикарпаття із робочим візитом перебував віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.
В Івано-Франківську високо- посадовець провів засідання колегії Мінрегіону, на якій було  підбито підсумки підготовки до нового опалювального сезону та проаналізовано стан реалізації державних програм доступного житла у 2013 році.
У засіданні колегії взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник та голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, а також керівництво регіонів.
Окрім того, за участі Олександра Вілкула відбулася робоча нарада щодо впровадження сучасних енергозберігаючих технологій і відкриття нової когенераційної установки в котельні на вул. Тролейбусна, 40. Ця установка дозволяє одночасно виробляти теплову та електроенергію, що йде на потреби підприємства та міста.
Окрім цього, відбулася нарада щодо реалізації в Україні проектів Світового банку щодо вирішення екологічних проблем – очищення стічних вод міста Івано-Франківська перед їх скидом у річку Бистриця в районі села Ямниця.

Презентували нову стерилізаційну
У Центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська презентували нове стерилізаційне відділення. Запустили його кілька місяців тому, але уже зараз медики констатують – відділення працює якісно і без жодних збоїв.
„Нове стерилізаційне відділення ЦМКЛ – це один з найновіших, найкращих, найсучасніших об’єктів, адже відповідає усім вимогам сьогоднішнього дня. Тут працюють сучасні електронні автоклави із сенсорними панелями, сухожарова шафа, миюча машина, пакувальна машина. Тобто усе, що потрібне в роботі медичного закладу. А особливо важливо це для хірургічних відділень стаціонару”, – розповідає заступник головного лікаря з медсестринства Центральної міської клінічної лікарні Галина Варивода.
За словами медичної сестри стерилізаційного відділення ЦМКЛ Тамари Лутчин, у новій стерилізаційній є душова для персоналу, прийом матеріалу на стерилізацію, вікно видачі. Тут працюють три молодші медичні сестри і медична сестра, усі вони мають відповідну підготовку, необхідну при роботі із сучасним обладнанням. У відділенні стерилізують інструменти хірургічного відділення, відділень малоінвазивної хірургії, урології, усі матеріали, білизну, катетери, необхідний інструментарій.
„Кожен лікувальний заклад в Україні працює із стерилізаційним обладнанням. Але воно переважно застаріле, адже має по 8-12 років. Раніше наше обладнання працювало на парі, яка псує і метал, і різні катетери, і пластик. Через це виникає проблема швидкого зношування медичних інструментів. Проте на сьогодні усі ці питання вирішені. Таких стерилізаційних, яку ми презентуємо у нашій лікарні сьогодні, на Україні є лише 6-7, і ми дуже тішимося, що таке новітнє обладнання відтепер працює і в нашому місті”, – сказав головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.
Переглядів: 654 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]