Субота, 20.04.2024, 03:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 12 » Новини
10:59
Новини
Влада і бізнес під одним дахом

У приміщенні облмуздрамтеатру відбулася зустріч голови ОДА Михайла Вишиванюка з підприємцями краю.

Форум «Влада і бізнес – партнери» розпочався із настанови голови облдержадміністрації - «сміливіше висловлювати претензії до обласної і  місцевої влади, щоб оперативно їх побороти». Михайло Вишиванюк закликав учасників представницького бізнес-форуму у будь-якій формі подавати пропозиції щодо необхідних змін у чинному законодавстві, щоб відповідним чином їх оформити і скерувати до Кабінету Міністрів України, «аби від цього відкритого діалогу була реальна користь усім».
Послуговуючись «вільним мікрофоном», виступаючі говорили про «невмирущу чиновницьку бюрократію» з вимаганням «довідки для довідки». Чимало негативної інформації прозвучало про роботу ринків та торгових центрів в місті Івано-Франківську. Власники останніх не поспішають укладати угоди з орендарями своїх приміщень щодо сталої орендної плати, самовільно змінюють її, а незгідних з ними погрожують виселити, шантажують. Процедура сплати коштів за оренду «часто є непрозорою». Окрім того, в укладених з адміністраціями ринків угодах відсутні кошториси надання послуг та їх перелік. За словами підприємців, ніхто не знає, яке саме комунальне майно, що є власністю громади, знаходиться на територіях ринків, як воно використовується і в кого на балансі перебуває. Як мовилося на форумі, лише окремі ринки на Прикарпатті – впорядковані та привабливі за своїми архітектурними формами. Щоб виправити ситуацію, підприємці пропонують перед процедурою передачі землі в оренду проводити конкурси. «Цей форум і є громадським контролем над всілякими безчинствами, які, на жаль, ще у нас є,– наголосив голова облдержадміністрації. – Наше завдання – зробити все можливе і неможливе, щоб бізнес знав, що влада є його помічником».
Михайло Вишиванюк дав доручення головам райдержадміністрацій і міським головам міст обласного значення «проаналізувати роботу ринків і за участю тих, хто там працює, заслухати це питання на сесіях районних та міських рад». Водночас голова ОДА проанонсував наступну зустріч представників влади з підприємцями наприкінці вересня – на початку жовтня.
Наш кор.
Переглядів: 801 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]