П`ятниця, 29.03.2024, 03:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 3 » Незалежності гідні незалежні духом!
11:17
Незалежності гідні незалежні духом!
Незалежність – символ і найдорожчий скарб української нації. Її відновлення є закономірним результатом незламної боротьби за національне визволення й територіальну самостійність, логічним продовженням тисячолітньої державницької традиції, що в різні історичні епохи викарбовувала у мільйонів українців волелюбне прагнення до свободи, справедливості та демократії.
24 серпня – вікопомна подія й водночас свято, яке зобов’язує кожного бути гідним спадкоємцем цієї традиції, ревно оберігати та продовжувати її. Переконаний, що із проголошенням самостійної, соборної Української держави, відновленням національних символів та інституцій наше спільне змагання не завершилося. Головним завданням на сучасному етапі державотворення є наповнення Української держави українським національним змістом.
Реалізація поставленої цілі обумовлює необхідність організації системи влади на засадах поєднання кращих зразків світової практики з національним досвідом, вимагає відновлення еволюційного демократичного розвитку, проведення широкомасштабної реформи політичної системи з метою збалансування влади, чіткого розподілу компетенцій між її гілками та недопущення будь-яких проявів її узурпації.
Сьогодні демократія в Україні, за влучним висловом відомого політолога Миколи Михальченка, немов той невпізнаний літаючий об'єкт, про який всі говорять, але якого ніхто не бачив. Змінити існуючий стан справ, побудувати міцну систему стримувань і противаг, засновану на беззаперечному пріоритеті людини, безумовному забезпеченні її прав та основних свобод, – наш першочерговий обов’язок.
У соціально-економічній сфері український національний зміст держави полягає в тому, що кінцевим результатом економічного розвитку має стати витворений стан національної безпеки Української держави на міжнародному рівні, забезпечено її динамічне внутрішнє зростання та створено матеріальні умови для повноцінного всебічного розвитку кожного члена української національної спільноти.
Національний поступ вимагає подолання штучно нав’язаних розбіжностей між Сходом і Заходом, консолідації суспільства на пріоритетній національній основі. Наповнення Української держави національним змістом вимагає створення в культурно-духовній сфері сприятливих умов для того, щоб українська культура, мова, традиція, як різнобічні вияви внутрішньої сутності учкраїнської нації, отримали максимальне  сприяння для закріплення своїх тисячолітніх здобутків і для сучасного розвитку.
Незалежності гідні незалежні духом!
Вірю, що відновлення державної самостійності стало початком остаточного воскресіння українського духу. Духу, який не згнітили ні роки окупації, ні тоталітарно-більшовицька совєтська імперія, ані репресії, ні жахіття Голодомору. Ми впевнено йшли до мети й навіть у помислах не могли собі дозволити вагатись, коли у 1991 році виборювали самостійність.
Хай же не забракне нам сили волі, мужності та мудрості сьогодні її захистити!
Батьківщина не буває абстрактною!
Передаючись із молоком матері, вона починається на місцях, знаходить свою матеріальну субстанцію в регіоні, у населеному пункті, де кожен з нас мешкає, де знаходиться домівка родини.
Все залежить винятково від нас, наших дій та виваженості рішень.
Ми є будівничими держави, в якій жити кожному, зростати нашим дітям та онукам.
Спільними зусиллями, з Божою поміччю ми зреалізуємо поставлені завдання, виконаємо місію, покладену на нас долею, й станемо справжніми господарями на своїй, Богом даній землі.
Я щиро вітаю всю прикарпатську громаду із найбільшим державним святом – Днем Незалежності України!
Міцного здоров’я, довгих років життя, миру та добробуту, злагоди і порозуміння, успіхів і наснаги в усіх справах та віри у гідне майбуття нашої держави!
Слава Україні!
Олександр Максимович Сич
Переглядів: 714 | Додав: vovak | Теги: Олександр Сич | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]