П`ятниця, 19.04.2024, 10:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 16 » НАСАМПЕРЕД
12:13
НАСАМПЕРЕД

Хресна хода миру
В Івано-Франківську пройшла Хресна хода миру та відбувся екуменічний молебень представників чотирьох українських традиційних церков до Пресвятої Богородиці за мир в Україні.
 Розпочалась Хресна хода в Меморіальному сквері панахидою за загиблими на Майдані та військовослужбовцями в зоні АТО. За участю священнослужителів чотирьох українських традиційних церков (Української греко-католицької церкви, Української автокефальної православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української римо-католицької церкви) було відправлено заупокійний молебень.
Далі велика процесія за участю священиків з храмів усього міста, які несли ікони Пресвятої Богородиці, вірян, численної міської громади рушила центральними вулицями міста до міської ратуші. На балконі міської ратуші також були виставлені подарована місту Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом Шевчуком хоругва із зображенням Пресвятої Богородиці та копія ікони Матері Божої Ласкавої Станиславівської, яка сьогодні зберігається в одній з церков Івано-Франківська.
Біля міської ратуші був відслужений екуменічний молобень до Пресвятої Богородиці, яка є покровителькою міста Івано-Франківська, за мир в Україні. З коротким словом до усіх присутніх звернулись Кир Володимир Війтишин та Митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф.
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус подякував усім представникам міської громади, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих, а також зазначив, що спільна молитва до Пресвятої Богородиці не раз за всю історію людства рятувала громади і цілі народи від навали ворогів та відводила небезпеки.
«Сьогоднішній спільний молебень є нашим невеликим вкладом у загальну справу. Окрім того, і зараз на передовій, в зоні АТО, воюють люди різних конфесій, проте всі вони захищають мирне небо і нашу державу Україну. Вони нам усім подають приклад єднання, незважаючи на розбіжності», – зазначив Віктор Анушкевичус.
Проведення масштабної Хресної ходи миру, ініційоване міським головою Віктором Анушкевичусом спільно з ГО «Християнська Україна», підтримано митрополитом кир Володимиром Війтишиним (УГКЦ), кир Андрієм (УАПЦ), владикою Іоасафом (УПЦ КП) та деканом Казимиром (УРКЦ).

 

Переглядів: 3973 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]