П`ятниця, 29.03.2024, 01:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 28 » НАСАМПЕРЕД
10:11
НАСАМПЕРЕД

Парад вишиванок  


24 серпня з нагоди 23-ї річниці Незалежності України в Івано-Франківську пройшла традиційна хода у вишиванках, організована ВО «Свобода». Родзинкою цьогорічного свята стали арт-столики, де організатори вплітали охочим синьо-жовті стрічки у волосся, малювали прапорці на обличчі та робили фото з переодягненими Козаком та Козачкою. Колона націоналістів на чолі з народним депутатом України від фракції ВО «Свобода» Русланом Марцінківим пройшлася вулицею Незалежності до Вічевого майдану, де відбулося традиційне віче.   
Незважаючи на дощову погоду, захід зібрав чимало учасників. Одягнені у національний одяг, прикрашені синьо-жовтими стрічками націоналісти вже традиційно збираються, аби відсвяткувати знаменний день в житті кожного українця – День Незалежності України. З справжньою українською музикою та трембітами – саме така атмосфера панувала біля пам’ятника Іванові Франку, де збиралися учасники параду.
Центральною вулицею міста – Незалежності – учасники ходи спільно із вояками УПА пройшлися під марш оркестру та заклики: «Слава Україні!», «Слава нації! Смерть ворогам!» та «Незалежність – це боротьба!», а також пронесли велетенський синьо-жовтий прапор.
Руслан Марцінків привітав присутніх зі святом та подякував за чисельність української громади. Націоналіст наголосив, що сьогодні українська нація демонструє єдність поколінь. «Незалежність – це боротьба кожного! Незалежність здобувається у боротьбі та звитязі. Зараз боротьба за нашу незалежність триває. Знову споконвічний ворог веде наступ на нашу державу, прагне будь-яким методом поневолити Україну. Тому зараз як ніколи потрібно вистояти та перемогти, адже мир – це виграна війна! Важливо перемогти не тільки зовнішнього, очевидного ворога, але й внутрішнього», – зауважив Руслан Марцінків. Народний депутат зазначив, що щороку свято Незалежності має свою особливість. «Цього року ціну Дня Незалежності України відчув кожен українець. Так, це ціна крові і життя. Але, можливо, саме знаючи ціну, ми будемо істинно цінувати те, що маємо», – підкреслив «свободівець».

Переглядів: 569 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]