Четвер, 28.03.2024, 11:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 17 » НАСАМПЕРЕД
11:04
НАСАМПЕРЕД

Начальника штабу батальйону «Прикарпаття» поховали на Алеї Слави


Сотні прикарпатців прийшли у суботу, 12 липня, до Меморіального скверу міста Івано-Франківська. Тут, на Алеї Слави, поруч з могилами героя Небесної сотні Романа Гурика та бійців спецпідрозділу міліції, загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України, ховали ще одного загиблого героя.
Начальник штабу 5-го батальйону територіальної оборони майор Баран Юрій Миколайович – чудовий чоловік та чудовий батько двох дітей – дуже хотів жити у вільній мирній країні, коли над його державою нависла смертельна загроза. В минулому професійний військовий, він не міг просто сидіти склавши руки і спостерігати, як на нашій українській землі гинуть наші українські хлопці. Тому одразу відгукнувся на заклик держави і став до лав українського війська.
Нагадаємо, майор Баран загинув смертю хоробрих на одному з блокпостів у Донецькій області 8 липня. Ворожа куля потрапила йому в голову саме тоді, коли офіцер керував організованою евакуацією особового складу з атакованого блокпоста.
Пізно ввечері 11 липня тіло загиблого героя доставили у військове містечко селища міського типу Делятин, де до відрядження на схід офіцер проживав разом з родиною.
Всю ніч з 11 на 12 липня до місцевого солдатського клубу, де відбувалося прощання із загиблим, приходили десятки людей: рідні, колишні колеги, сусіди, знайомі – усі, хто знав і поважав Юрія Миколайовича, прийшли віддати йому останню шану.
Після відправи у місцевій церкві вранці 12 липня тіло начштабу 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» перевезли до міста Івано-Франківська, де спочатку за місцем проживання батьків військовослужбовця, а потім в Меморіальному сквері на вулиці С.Бандери жалобні заходи продовжилися за участю першого заступника голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимира Семка, військового комісара Івано-Франківського обласного військового комісаріату полковника Ігоря Павлюка, заступника Івано-Франківського міського голови Михайла Вереса, рідних та близьких загиблого, військовослужбовців, духовенства, громадськості.
Офіцером з великої букви назвав майора Юрія Барана у своїй промові обласний військовий комісар полковник Ігор Павлюк. «Вибач мене, Юро, що не зміг тебе вберегти! Вічна пам'ять майору Барану! Героям слава!», – сказав він.
Поховали героя під звуки Державного Гімну України та залпи військового салюту.

Переглядів: 581 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]