Субота, 20.04.2024, 12:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 26 » НАСАМПЕРЕД
09:51
НАСАМПЕРЕД

Розкіш – поповнення бюджету
Івано-Франківська міська рада ухвалила нові положення про оренду земельних ділянок і ставки їхньої річної орендної плати, залежно від виду економічної діяльності. Найбільше – 12% від розміру нормативної грошової оцінки – з 1 липня вартуватиме оренда земель для торгівлі нафтопродуктами, обслуговування банківських та фінансових установ, агентств нерухомості, нічних клубів та розважальних закладів.
Як повідомив начальник управління земельних відносин міськвиконкому Кирило Обладан, нові ставки річної орендної плати за землю сформовані бюджетною комісією міськради. Її голова Роман Онуфріїв зазначив, що проект рішення пройшов «продуктивне обговорення і був ухвалений консенсусом». «Для малого і середнього бізнесу ми зберігаємо мінімальні ставки орендної плати, а діяльність, яка стосується розкоші, має давати максимальні надходження до бюджету», – пояснив позицію бюджетної комісії Р.Онуфріїв.
Щоправда, із запропонованими бюджетною комісією ставками орендної плати за землю погодилися не всі депутати. Світлана Оришко і Роман Харук з фракції ВО «Свобода» привернули увагу до необхідності пільг з оренди землі для приватних ЖЕО. Вони запропонували міськраді звернутися до парламенту з законодавчою ініціативою про пільги на оренду земель для обслуговування житлового фонду на рівні земельного податку. Депутат Василь Бойчук з фракції ВО «Батьківщина» наголосив на тому, що суборенда землі за мінімальною орендною ставкою стала уже тіньовим ринком земель, і зажадав унеможливити цей процес та поширити максимальну орендну ставку на землі, які роками не освоюються за призначенням. А голова комісії міськради з підприємництва  Олександр Бубен (фракція «За зміни у Івано-Франківську») звернув увагу на те, що більярд – це вид спорту і більярдні не є розважальними закладами, а кінотеатри теж не належать до об’єктів розкоші. Він також наполіг, щоб на категорію «інші землі, які не увійшли до списку» поширювалася максимальна ставка річної орендної плати, а не 6%, як пропонувала бюджетна комісія, бо це, на його думку, «механізм зловживання» при визначенні категорії земель для оподаткування.
Детально з рішенням «Про затвердження Положення про оренду земельних ділянок комунальної власності у м.Івано-Франківську» можна ознайомитись на стор. 14-18.
Левко КУТИНСЬКИЙ

Переглядів: 561 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]