Середа, 24.04.2024, 16:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 12 » НАСАМПЕРЕД
10:41
НАСАМПЕРЕД

Бери шинель…
П’ятий батальйон територіальної оборони не змінюватиме дислокацію до моменту забезпечення усім необхідним


Наказ начальника Генерального штабу Збройних сил України про відправлення п’ятого батальйону територіальної оборони Івано-Франківської області у зону бойових дій на південному сході держави наразі скасовано, повідомив голова облдержадміністрації Андрій Троценко.
«Ми отримали повідомлення про офіційну відміну наказу, який спрямовував бійців для виконання бойової задачі, до тих пір, поки не буде проведене забезпечення, доставлені та закуплені бронежилети, каски відповідного класу, – зазначив голова облдержадміністрації. – Хлопці залишатимуться на базі в Делятині. Жодних виїздів немає».
Андрій Троценко висловив сподівання на те, що у подальшому рішення органів центральної влади посприяють усуненню чималого переліку проблем, які виникають сьогодні в процесі придбання засобів захисту для військових. Зокрема, це стосується бюрократичних нюансів та непрозорості укладання угод на закупівлю матеріально-технічних цінностей. Керівник виконавчої влади наводить показовий приклад – право на постачання бронежилетів в Україні має лише одна-єдина фірма. Забезпечити прикарпатський батальйон територіальної оборони необхідним її працівники зможуть лише упродовж тривалого терміну.  Тому керівництво облдержадміністрації адресувало Кабінету Міністрів України пропозицію про налагодження централізованої закупівлі захисних засобів в інших країнах.
«Ми вийшли з пропозицією, щоби Кабінет Міністрів зібрав інформацію по всіх областях, де і який ресурс виділено для закупівлі бронежилетів, та централізовано прийняв рішення про придбання відповідного типу бронежилетів в Ізраїлі, Америці, Франції, де завгодно, – деталізував Андрій Троценко. – Це можна було б одним контейнером завезти в Україну і розподілити по батальйонах. Наше найвище керівництво повинне зараз зруйнувати старі схеми, які працювали у сфері постачання матеріально-технічних цінностей», – повідомив відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації.
У неділю голова ОДА разом із військовим комісаром побував у Делятині, де дислокований батальйон територіальної оборони. Нині в ньому 423 бійці. Як повідомив Андрій Троценко, ще 28 добровольців зголосилися вступити в батальйон, вони замінять тих бійців, у кого троє або більше дітей або є проблеми зі здоров’ям.
Відміні наказу передувало блокування військової частини дружинами та матерями солдатів, аби перешкодити відправленню батальйону територіальної оборони на схід без відповідних засобів захисту.

 

Переглядів: 509 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]