П`ятниця, 29.03.2024, 13:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 6 » НАСАМПЕРЕД
11:42
НАСАМПЕРЕД
Занесені снігом

Прикарпаття пережило снігові замети, котрі паралізували значну частину області, відрізавши населені пункти «від цивілізації» на декілька днів. За інформацією Управління ДСНС в Івано-Франківській області, найбільших перешкод населенню завдали снігові замети у Снятинському, Городенківському та Тлумацькому районах.

Погодна стихія тримала у напрузі людей ще від 25 січня. Найгірша ситуація склалася 30 січня – 2 лютого. У деяких місцях снігові замети сягали до півтора метра у висоту.
Щодня працівники підрозділів ДСНС допомагали декільком водіям вибратися із снігових заметів. Крім того, їм довелося протягом декількох днів приміряти на себе роль постачальників продукції до сільських крамниць, із снігу доводилося витягати і карети «швидкої». Але усе обійшлося без плачевних наслідків.
Із припиненням сильних поривів вітру ситуація із сніговими заметами потихеньку почала вщухати. Уже в середу зранку було помітно пожвавлення і на Івано-Франківському автовокзалі. Бо ще у неділю у напрямку Тлумацького та Городенківського районів автобуси не відправлялися.
Люди, котрим вкрай необхідно було добиратися до районного чи навіть обласного центру, були змушені долати снігові замети пішки. «Ми виходимо зранку о шостій годині і йдемо пішки до Тлумача, а вже звідти їдемо до області. Так само будемо йти назад додому, – говорили у понеділок мешканці Бортників та Королівки Тлумацького району. – Сподіваємося, що за ніч вже зможуть розчистити дорогу бодай до Королівки, то вже хоч трохи буде легше».
У той же час у районному центрі один одному передавали інформацію, як із поля бою: автобус не зміг доїхати до села, грейдер на півдорозі не впорався із великою кількістю снігу і також застряг.
Не обійшлося минулої суботи і без надзвичайних пригод. Зранку у Тлумачі не було традиційного суботнього базару, бо із сіл автобуси не їхали взагалі. А вже після обіду 20 кілометрів пішки і на санях подолав молодий із села Долина заради того, аби встигнути до нареченої у Тлумач. Ця історія і досі передається мешканцями району як анекдот. У середу зранку сільський голова Долини запевнив нас, що у селі вже все нормально. У ці дні у сільській крамниці продуктів було вдосталь, хоча сполучення із навколишніми селами було перекрите з усіх сторін.
Станом на ранок середи, як і було обіцяно напередодні, проїзд до населених пунктів області розчищений. Щоправда, у проблемному стані ще залишаються деякі автомобільні шляхи у Городенківському та Тлумацькому районах. За словами керівника прес-служби ДСНС в області, проблема полягає в тому, що цими дорогами можна проїхати тільки великими транспортними засобами.
Володимир БОДАК
Переглядів: 562 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]