Середа, 24.04.2024, 03:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 28 » НАСАМПЕРЕД
12:13
НАСАМПЕРЕД
«Пригоди» італійців  на Прикарпатті
Окреслено сфери потенційного інвестування коштів італійськими компаніями


Можливості залучення італійських інвестицій в економіку Прикарпаття обговорили голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Чуднов та перший секретар, консул посольства Італійської Республіки в Україні Маттео Крістофаро.
«Я всього два тижні як призначений на цю посаду і найважливіше завдання, яке переді мною поставив Президент України Віктор Янукович, – це створення робочих місць і залучення іноземних інвестицій, – повідомив на зустрічі голова обласної державної адміністрації, – Тому я надаю великого значення приїзду пана консула. Італія – велика країна, потужна країна, інноваційна країна. Я розумію, що прихід італійських інвесторів – це не просто фінансові інвестиції. Це в першу чергу прихід нових технологій, яких так не вистачає Україні».


Василь Михайлович висловив жаль з приводу відносно невисокої частки інвестицій з Італії в загальному обсязі інвестувань в економіку області, що надходять з-за кордону. З його слів, якщо загальний обсяг іноземних інвестицій в Івано-Франківщину сьогодні становить 741 мільйон доларів США, то лише 10,2 мільйона доларів США цих капіталовкладень – це інвестиції італійських компаній.
«Але мені сподобалося те, що говорили мої італійські друзі журналістам: які б не були баталії, наша співпраця тільки буде набирати обертів і ставати тіснішою, – зазначив В.Чуднов, – Ми створимо режим найбільшого сприяння, щоби італійські інвестиції могли працювати в нашій області в усіх сферах, де вони хочуть».
На прохання консула очільник обласної державної адміністрації окреслив основні сфери, в які, на його думку, італійські інвестори могли б вкладати свої капітали. Це, зокрема, такі сектори, як: енергетика, охорона довкілля і забезпечення чистою водою, туристичний сектор (готелі, ресторани, гірськолижні траси і витяги), сектор IT-технологій, будівництво, переробка твердих побутових відходів тощо.
Окрему увагу було приділено питанню реалізації проекту з очищення розсолів Домбровського кар’єру, що поблизу міста Калуш, італійською компанією VOMM, – повідомила прес-служба ОДА.
Переглядів: 641 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]