Четвер, 25.04.2024, 00:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 21 » ТВОРЧИЙ ЗВІТ
10:52
ТВОРЧИЙ ЗВІТ
Джерела самобутнього мистецтва

Івано-Франківськ – молоде європейське місто, одне з найбільших культурних та мистецьких центрів Західної України. Напередодні святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та на честь Року Шевченка в Україні наші краяни готують свої творчі звіти, щоб своєю працею вклонитись Кобзареві, возвеличуючи рідне слово українське та вшановуючи українську традицію.
Нині маю честь відзначити творчі надбання іванофранківців, які насправді гідно оберігають своє самобутнє мистецтво, що побутує в народних обрядах, виробах декоративно-ужиткового мистецтва, запальних танцях, музиці та піснях. Культурне життя в місті постійно вирує. Успішно діють започатковані нами масштабні міжнародні, всеукраїнські та регіональні мистецькі фестивалі, конкурси, зокрема: Міжнародний фестиваль ковальського мистецтва «Свято ковалів», Міжнародний фестиваль хорової музики «Передзвін», Міжнародний дитячий фестиваль мистецтв «Вогні Ратуші», Міжнародний фестиваль «Карпатська кулінарна спадщина», дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Таланти землі Галицької», фестиваль декоративно-прикладного мистецтва «Прикарпатський Вернісаж», фестиваль естрадно-спортивного танцю «ФЕСТ», фестиваль Христового міста «Вгору серця», різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях», фестини духовної музики «Від Різдва до Великодня», а також  Національний конкурс імені Степана Назаренка «Фотопортрет», Всеукраїнський конкурс вокалістів імені Ірини Маланюк, Всеукраїнський конкурс хорової музики імені Дениса Січинського, відкритий конкурс юних виконавців імені Миколи Лисенка та інші.
Івано-Франківськ здавна славиться своїми митцями слова, яких шануємо, намагаємось  підтримувати, а кращих відзначаємо щорічним присудженням міської премії імені Івана Франка в галузі літератури і журналістики та імені Ярослава Дорошенка в галузі літератури.
Ми воістину гідно презентуємо своє мистецтво у світі і маємо за честь приймати у себе іноземних митців. Ми відкриті для всієї України в найкращих традиціях краю, любимо і вміємо приймати гостей.
Тож бажаємо вам почерпнути із джерел самобутнього мистецтва енергетики позитиву як провідника  доброти, щирості та щедрості днів: нинішнього та завтрашнього… Тільки так збережемо і примножимо бездонну скарбницю народної творчості, в якій зосереджена нетлінна велич і мудрість багатьох поколінь українців.
Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус

Переглядів: 658 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]