П`ятниця, 19.04.2024, 03:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 7 » НАСАМПЕРЕД
13:31
НАСАМПЕРЕД
«Народові потрібна інша, європейська Україна»

1 листопада, в день відзначення 95-ї річниці створення ЗУНР, учасники урочистого віча в Івано-Франківську підтримали звернення до Президента України В. Януковича, Голови Верховної Ради України В. Рибака та Прем'єр-міністра України М. Азарова щодо підтримки євроінтеграційного курсу України, яке раніше було прийняте на форумі громадських організацій Івано-Франківщини з ініціативи голови ОО ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка, екс-посла України Степана Волковецького.
«Ми, представники громадських організацій Івано-Франківської області, заявляємо про свою підтримку євроінтеграційного курсу України. Розглядаємо його як безальтернативну перспективу нашого розвитку, повернення до європейського цивілізаційного простору.


Розраховуємо на те, що Україна до саміту у Вільнюсі виконає всі умови Євросоюзу і використає унікальний шанс увійти в європейську сім'ю народів, як запоруку незалежності, демократії та високого рівня життя.
Очевидно, що саміт – дуже важливий етап для нашої держави. Але він стане справді визначальним та історичним за умови виконання зобов'язань, які бере на себе Україна. Це стосується проведення кардинальних реформ в усіх сферах: економіці – відхід від кланово-олігархічної моделі, корупційних схем; політиці – забезпечення справжнього народовладдя і свобод, верховенства права; духовності – надання такого місця в Україні українським національним традиціям (мова, культура, історія, церква), як це має місце в європейських країнах. Натомість сьогодні спостерігаємо щось протилежне, що складає явну загрозу нашій ідентичності. Усвідомлюємо також, що європейський вибір передбачає ліквідацію рудиментів радянської епохи, зокрема, в свідомості людей, в суспільному бутті.
Народові потрібна інша, європейська Україна, що вимагає колосальних змін. Такі зміни можна здійснити лише спільними зусиллями народу і влади, яка дбає про народ, його перспективи.
Хочемо вірити, що, опинившись на вістрі історії, Ви не схибите. І Ваші зусилля разом з широкими верствами суспільства приведуть український народ до незворотних змін та спільної перемоги».
Переглядів: 770 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]