П`ятниця, 29.03.2024, 11:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 7 » НАСАМПЕРЕД
13:29
НАСАМПЕРЕД
В Угорниках відкрили новий ФАП

3 листопада пройшли урочистості з нагоди відкриття відділення загальної практики сімейної медицини у селі Угорники. Такий вагомий крок у галузі медицини приміське село зробило завдяки спільній роботі сільської ради та голови фракції ВО «Свобода» Романа Онуфріїва.

Урочистості з нагоди відкриття відділення пройшли на площі біля Народного дому с. Угорники. На захід завітали народні депутати України від фракції ВО «Свобода» Олександр Сич, Руслан Марцінків, голова фракції ВО «Свобода», голова постійної депутатської комісії з питань планування фінансів, цін та бюджету в Івано-Франківській міській раді Роман Онуфріїв. Господарем свята була сільський голова Любов Атаманчук.
Село Угорники – одне із найбільших приміських сіл, що досі не мало власного лікувального пункту. Проблема в медичному обслуговуванні населення назріла уже давно. Проте на шляху вирішення цієї проблеми стала відсутність належного приміщення, що несе за собою непосильні фінансові витрати для бюджету села. Тож для втілення мрії левову частку фінансових затрат взяв на себе міський бюджет. З ініціативи голови бюджетної комісії, «свободівця» Романа Онуфріїва було виділено близько 1 млн. 800 тис. гривень для реконструкції старого приміщення.
Решту суми завдяки роботі голови Любові Атаманчук було залучено від місцевих спонсорів та меценатів. Загалом кошторисна вартість ФАПу складає понад 2 млн. гривень.
До речі, капітальна реконструкція літньої сцени у селі Угорники здійснена за кошти обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, ініціатором якого став ще тодішній голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. Загальна вартість робіт – 100 тис. гривень.
Народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Олександр Сич зауважив, що сімейна медицина – це прогресивна європейська практика. За словами нардепа, медична галузь в Україні повинна не тільки покращуватись якісно, але й ставати доступною саме для жителів сіл.
Руслан Марцінків наголосив, що відкриття нового відділення сімейної медицини в Угорниках стало вагомим досягненням всупереч постійним маніпуляціям уряду, перешкодам казначейства та запровадженням загрозливих медичних реформ. «Мушу відзначити, що Угорницьке відділення загальної практики сімейної медицини тепер є одним з кращих відділень в місті Івано-Франківську», – зауважив нардеп.
Голова постійної депутатської комісії з питань планування фінансів, цін та бюджету Роман Онуфріїв подякував сільському голові за активність та співпрацю. «Приємно, коли завдяки злагодженій роботі та активності громади досягається такий вагомий результат. Сподіваюся, що відтепер кожен мешканець села Угорники отримає кваліфіковану та своєчасну медичну консультацію та допомогу у справді європейських умовах», – підкреслив Роман Онуфріїв.

Переглядів: 646 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]