Четвер, 25.04.2024, 02:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 12 » НАСАМПЕРЕД
12:26
НАСАМПЕРЕД
Майже готові

Підготовчі роботи двох івано-франківських теплогенеруючих  підприємств  до опалювального сезону 2013-2014 років виконані на 90% і зараз перебувають на завершальній стадії.

За словами головного інженера державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Богдана Мимохода, 35 котелень та 28 центральних теплових пунктів готові до початку опалювального сезону. Після гідравлічних випробувань на теплових мережах виявили 136 пошкоджень, більшість з яких уже усунули. Наразі завершуються ремонти десяти проблемних ділянок теплотрас, після чого тепловики візьмуться за їх ремонти ще у 12-ти місцях.
Із 527-ми будинкових систем опалення, які у наступному опалювальному сезоні обслуговуватиме ДМП «ІФТКЕ», випробувані і готові до подачі теплоносія у квартири 470, а 57 систем ще потребують проведення дрібних зварювальних робіт.
«Основні технічні умови підготовки до опалювального сезону підприємством виконані на 97,3%», – підсумував Б.Мимоход.
Водночас він поінформував і про проблеми, з якими зіткнулось підприємство. Зокрема, за спожитий у минулому сезоні газ «Теплокомуненерго» розрахувалося лише на 71%. «Графік погашення заборгованості ми виконували, – каже Б.Мимоход, – але щоб вчасно розпочати опалювальний сезон, у вересні необхідно сплатити два мільйони гривень». Серед боржників за спожите тепло, окрім населення, яке боргує 31 млн. грн., є і міські бюджетні установи. Лише заклади управління освіти винні підприємству два мільйони сто тисяч гривень.
У зв’язку зі змінами нормативів обліку газу, «Теплокомуненерго» необхідно здійснити реконструкцію газорозподільчого пункту котельні на вулиці Симоненка, 3 та встановити там новий лічильник, який  виготовлять на заводі «Промприлад». З цим, за словами Б.Мимохода, потрібно впоратись до 25 вересня.  
Також головний інженер ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» наголосив, що ТзОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» досі не уклала з підприємством відповідної угоди, без якої воно не зможе подати тепло споживачам.  
Сама ж «Станіславська теплоенергетична компанія», за словами заступника її директора Сергія Мельника, готова до початку опалювального сезону на 90%. Він повідомив, що компанія вже виконала основні роботи з підготовки мереж і обладнання котельні до роботи. Відремонтовані магістральні тепломережі на вулицях Слави Стецько, Національної гвардії, Симона Петлюри та Степана Бандери. Завершуються роботи на вулицях Франка, Коновальця, Дудаєва, Сахарова. У котельні відремонтовані п’ять котлів та обладнання хімводоочистки, здійснена повірка всіх приладів обліку, замінено 70% запірної арматури.
Водночас С.Мельник зауважив, що не всі балансоутримувачі будинків і бюджетні установи надали компанії акти їхньої готовності до роботи в осінньо-зимовий період.
За словами заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Руслана Гайди, акти готовності будинків і споруд до роботи взимку мають бути оформлені до 15 вересня. Після цього їх ще раз перевірить спеціальна міжвідомча комісія.
Стах МІРЧУК
Переглядів: 708 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]