П`ятниця, 19.04.2024, 20:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 23 » НАСАМПЕРЕД
10:37
НАСАМПЕРЕД
«Потяг – для людей»
Івано-Франківські активісти бунтують проти відміни «Укрзалізницею» чергового пасажирського потяга

Мова йде про єдиний на сьогодні прямий потяг через усю Західну Україну – «Ковель-Чернівці» №667/668. Поїзд за цим напрямком в «Укрзалізниці» планують скасувати  вже до кінця тижня.  У вівторок 21 травня франківські активісти зібралися на Залізничному вокзалі, аби розпочати у місті громадську кампанію «Потяг – для людей», завданням якої є  збереження маршруту.
На думку сподвижників акції, потяг «Ковель-Чернівці», як і багато інших важливих маршрутів по Україні, верхівка «Укрзалізниці» відміняє зовсім не через їхню збитковість, а для того, аби умисне зробити транспортну компанію  нерентабельною і згодом її продати у приватні руки.
 «Цей потяг є економічно вигідним, він завжди заповнений на 80%, – ремствував активіст Тарас Случик. – Мені це все схоже на неефективне управління».
Літератор Тарас Прохасько теж «повстав» на захист маршруту.
«Залізниця не повинна обов’язково бути прибутковою. Вона повинна бути со-ціальною, – вважає письменник. – Можна економити в інших місцях. А такий перехід «Укралізниці» на, я б сказав, антинародну політику – це дуже погано».
Для втілення своїх благородних намірів «хранителі потяга» збиратимуть підписи громади, опісля направлять звернення до голови ОДА  Михайла Вишиванюка та до очільника «Львівської залізниці» Богдана Піха. Проситимуть допомоги також у депутатів обласної ради та нардепів.  
До слова, минулого року «Львівська залізниця» відмінила щонайменше три пасажирські потяги, які сполучали Івано-Франківськ та Львів, внаслідок чого сполучення між обласними центрами відчутно ускладнилось. Бралися скасувати й «Ковель-Чернівці», але тоді на заваді стали волинські депутати.
Офіційна ж позиція Львівської залізниці така: «вагони потяга потрібно на літній сезон передати на південь країни і скасувати його, а з осені пасажири зможуть користуватись ним лише через день». Проте минулого року представники ДТГО «Львівська залізниця» обґрунтовували ймовірність скасування потяга економічними факторами.
Наш кор.
Переглядів: 652 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]