Четвер, 28.03.2024, 21:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 4 » НАСАМПЕРЕД
11:39
НАСАМПЕРЕД
Мости вистоять?

Чутки про аварійний стан транспортних мостів через ріки Бистрицю Солотвинську та Бистрицю Надвірнянську в Івано-Франківську перебільшені.

У цьому запевнив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін.
За його словами, такі чутки виникають періодично. Очевидно, це пов’язано з тим, що під час повені 2008 року, перший заступник міського голови Зіновій Фітель прийняв рішення закрити для проїзду транспорту міст через Бистрицю Солотвинську на вулиці Галицькій начебто через його аварійність.
«Тоді це було правильне рішення, – каже Ю.Щочкін. – Вода прибувала, людям було цікаво, вони скупчувалися на мості, перехилялися через перила, дивилися, фотографували, знімали на відео. Щоб запобігти можливій трагедії, міст треба було закрити. Навіть під приводом того, що він аварійний».
Зараз же, за словами Ю.Щочкіна, міст на вулиці Галицькій у нормальному стані. Натомість занепокоєння викликає стан моста через Бистрицю Надвірнянську на вулиці Тисменицькій. «Там зафіксоване просідання однієї опори, що дійсно становить певну загрозу, – каже Ю.Щочкін. – Для робіт з її ліквідації необхідні кошти. Обидва мости перебувають на балансі дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління. Воно періодично обстежує їхній стан і це питання у них на контролі».
Нагадаємо, що про необхідність обстеження стану транспортного моста через Бистрицю Солотвинську на вулиці Галицькій на останній сесії міськради говорив депутат від мікрорайону «Пасічна» Роман Харук. «Я попросив міського голову доручити відповідним службам обстежити міст, щоб можлива весняна повінь його не зруйнувала, і щоб мікрорайон «Пасічна» при цьому не залишився відрізаним від міста, – прокоментував у телефонній розмові свою ініціативу Р.Харук. – Треба виділити кошти на обстеження моста і на забезпечення його технологічної експлуатації. На мою думку, перед опорами моста необхідно поставити відбійники, щоб перенаправити і відвести від них водяні потоки».
Очевидно, це не завадило б зробити і перед опорами моста через Бистрицю Надвірнянську на вулиці Тисменицькій. Адже стан саме цього моста, за словами Ю.Щочкіна, викликає занепокоєння.
Іван ГІРАК
Переглядів: 727 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]