Субота, 20.04.2024, 05:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 7 » НАСАМПЕРЕД
11:19
НАСАМПЕРЕД
Нема порядку

Попри намагання комунальників посилено прибирати місто після зими, порядку в Івано-Франківську майже не видно.


Як повідомив на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі заступник начальника дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Віталій Бурко, щодня на прибирання міста задіюються 54 працівники з благоустрою та сім одиниць спецтехніки. За його словами, вони зосереджені на прибиранні площ, тротуарів, прилоткових зон доріг та розкиданні залишків куп снігу. Спільно з «Єдиним розрахунковим центром» розроблено графік посиленого прибирання міста. З 26 лютого ДРЕУ разом з іншими підрядними організаціями вже прибрали території колишніх ЖЕО №№ 5, 2 та №8, зараз працюють на території ЖЕО №9 і продовжуватимуть прибирати територію міста згідно з графіком.
Водночас В.Бурко зазначив, що переобладнання наявних у ДРЕУ прибиральних плужно-щіткових машин і механізмів на літній режим роботи розпочнеться з 15 березня, а тому підприємство наразі не може залучити до прибирання міста всієї техніки. «Частину механізмів ми переобладнали, а частину ще ні, бо вони чергують на випадок снігопадів і ожеледиці. Також не можемо використовувати три пилососи, бо вони можуть працювати лише при цілодобовій температурі не нижче п’яти градусів за Цельсієм. Але вся наявна техніка справна, технічно і організаційно до прибирання міста ми готові і плануємо підвищувати його ефективність», – запевнив В.Бурко.
Натомість міський голова Віктор Анушкевичус різко розкритикував роботу ДРЕУ з прибирання міста. «Такого ще не було, щоб за стільки днів гарної погоди у місті був такий безпорядок. Майже нічого не зроблено, – обурювався мер. – Що, до 15 березня ви на канікулах? Та добрий газда, як тільки погода, одразу прибирає подвір’я. Ви подивіться, що в місті робиться!».
Як мовиться, хмизу до багаття підкинув і керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. За його інформацією, на прибирання міста щоденно виходять лише 30-40 осіб, яких замало, а дороги попри бордюри забруднені залишками піщано-соляної суміші у метр завширшки.
«Якщо у вас щось не виходить, ви кажіть, – звернувся до В.Бурка  міський голова. – Чи те, що змети і сніг не вивозять, теж винен міськвиконком?». «Я зі своїми заступниками вийдемо замітати вулиці. Секретаря міськради теж візьмемо. Але якщо я день попідмітаю, ви розумієте, чим для вас це закінчиться», – попередив В.Анушкевичус керівництво ДРЕУ.
Хвалимир ВЛАДІВ
Переглядів: 621 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]