Четвер, 28.03.2024, 16:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28 » НАСАМПЕРЕД
12:23
НАСАМПЕРЕД
На Прикарпатті будуть створювати ради старійшин

Сприяти у створенні громадських рад, зокрема у кожному селі заснувати раду старійшин як дорадчий, консультативний, допоміжний орган співпраці з сільським головою, місцевими депутатами порадив головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк під час прес-конференції 25 лютого, що транслювалася у прямому ефірі обласного телебачення «Галичина».

Михайло Вишиванюк особливу місію покладає на формування громадянського суспільства, на активність громади та її відповідальність за прийняття колегіальних рішень, важливих для життєдіяльності тієї чи іншої території, села, селища, міста. А ще голова облдержадміністрації рекомендує органам виконавчої влади по вертикалі якнайактивніше залучати до вирішення великих і малих місцевих проблем депутатів рад різних рівнів, залучати своїх обранців до участі у діяльності різних галузевих комісій, в тому числі перевіряючих, з тим, аби вони «були у темі», радили, підказували, бачили шляхи розв’язання місцевих проблем, по можливості їх вирішували «задля свого ж авторитету, а не лише контролювали, як працюють інші».
«Де працює громада, там вирішується дуже багато питань, – переконаний голова ОДА. – Громада – це ініціатива, це контролюючий орган, критикуючий і генеруючий. І саме громада має бути надзвичайно дієвою».
«Треба максимально залучити жителів області до організації життя, будівництва нашого писанкового краю, – зазначив Михайло Вишиванюк. – Окремі голови сільських рад, не чекаючи ніяких дотацій, субвенцій, організовують громади, створюють громадські ради у селі, ради старійшин».
Тому, хто проявив ініціативу і почав це робити, минулого року, за словами голови облдержадміністрації, обласна влада надала матеріальну підтримку в розмірі 84 млн. грн. Ці кошти спрямовані на реалізацію проектів, запропонованих громадами.
«Цього року є домовленість з головою обласної ради про те, що ми цю суму подвоїмо», – запевнив Михайло Вишиванюк.
Переглядів: 775 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]