Четвер, 18.04.2024, 16:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » НАСАМПЕРЕД
10:55
НАСАМПЕРЕД
Міський голова залишається


Одну з інтриг передвиборчих  перегонів по 83-му виборчому округу знято – міський голова Віктор Анушкевичус відмовився продовжувати змагання за крісло у парламенті. Про це він повідомив у понеділок на спеціально скликаній для цього прес-конференції.

З хорошим настроєм, без очевидної напруги, Віктор Андрюсович увійшов до залу засідань. Витримавши невелику паузу, поки оператори налаштовували камери, міський голова повідомив: «Минулої суботи я надіслав відповідну заяву до Центральної виборчої комісії, якою підтвердив свій намір відмовитись від спроби позмагатись за депутатський мандат. Приймаючи будь-яке рішення, треба дуже добре подумати», – зазначив Віктор Анушкевичус. І знову вкотре нагадав про свої поїздки до Києва «із простягнутою рукою».
«Кожен політик має бути послідовним і чесним. Тільки тоді в цій державі щось зміниться і вона буде українською. Під час зустрічей із представниками різних галузей всі підтримували мій похід до Верховної Ради і говорили про те, що я достойний кандидат. Але чесно просили мене не покидати місто і працювати на посаді міського голови», – продовжує міський голова.
Крім журналістів, мера прийшли послухати і чиновники із міськвиконкому та один із конкурентів – кандидат Олександр Шевченко. До речі, присутність Олександра Леонідовича на прес-конференції міського голови так і залишилася таємницею. Очевидно, він прийшов повтішатися із колишнього кандидата-конкурента. Тим більше, що після повідомлення Віктора Анушкевичуса про своє рішення, у залі пролунали аплодисменти – міського голову таким чином підтримали працівники міськвиконкому та Олександр Шевченко, який не приховував свого задоволення. Можливо, сподівається, що частка виборців, котрі мали проголосувати за Віктора Анушкевичуса,  перепаде і на його користь.
Тим часом міський голова аргументує своє рішення, опираючись на результати соціологічних опитувань, які були проведені вкінці вересня. Тоді мешканці міста, за словами Віктора Андрюсовича, більшістю захотіли бачити його на посаді міського голови. Також мер зважив на думку своєї сім’ї. Нагадаємо, що до такого кроку міського голову змушували і депутати міської ради на одній із сесій, вимагаючи визначитися, ким він хоче бути – депутатом чи міським головою. У разі його балотування до парламенту, депутати обіцяли позбавити мера повноважень. Зрештою, мер виконав умову договору із міськими обранцями.
«Чесно і у відвертий спосіб я зрозумів, що це місто не потрібно залишати. Хай вибачить мені столиця, але комфортніше, впевненіше і найкраще я почуваюся в Івано-Франківську», – зазначив міський голова. Він пригадав позитивні зміни у місті за останні шість років, а це різного роду рейтинги, нагороди, здобутки. «Не всі обіцянки ми втілили у життя. Поки їх не буде виконано, я з цього міста нікуди не поїду», – наголосив Віктор Андрюсович.
Знімаючи свою кандидатуру з виборчих перегонів до Верховної Ради, міський голова закликав мешканців міста підтримати виборчий список «Нашої України», до якої входить і УНП, членом якої він є.
«А що стосується кандидатів-мажоритарників, то свою кандидатуру я не знімаю на користь будь-кого з них, а виключно на користь громади міста, – резюмував міський голова і додав: Я зосереджуюсь на роботі міського голови».
Дмитро ГУСАК

Переглядів: 790 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]