Субота, 20.04.2024, 05:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 20 » НАСАМПЕРЕД
11:43
НАСАМПЕРЕД
Взимку буде тепло

Минулий опалювальний сезон івано-франківські тепловики провели успішно — без зривів і особливих ускладнень. Такий хід опалювального сезону базувався на масштабній підготовчій роботі, яка проводилась колективом підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго” в міжопалювальний минулорічний сезон.

В цьогорічному опалювальному сезоні наше місто будуть обігрівати два підприємства: «Івано-Франківськтеплокомуненерго» та «Станіславська теплоенергетична компанія». Проте найбільшим постачальником тепла для Івано-Франківська залишається ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».
«Із закінченням попереднього опалювального сезону були розроблені та затверджені відповідним наказом організаційно-технічні заходи з підготовки нашого підприємства до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років. Цими заходами намічено виконання значного обсягу робіт по теплопостачанню та подачі гарячої води споживачам. На сьогодні наші працівники завершили ремонти всіх 35 котелень та 32 теплових пунктів, які експлуатуються підприємством, вони практично готові до роботи», – повідомив директор «Теплокомуненерго» Руслан Гайда.
Зараз увага тепловиків зосереджена на ліквідації поривів в теплових мережах. «В міжопалювальний сезон ми провели випробування всіх теплових мереж, а їх протяжність складає 127,6 км. Це дало можливість виявити 175 поривів ділянок цих мереж, 149 із яких ми вже ліквідували. Станом на 10 вересня залишилось ліквідувати 26 поривів. Незважаючи на вкрай обмежені фінансові можливості, ми провели заміну 2,8 км. зношених мереж на попередньоізольовані труби, що збільшило надійність теплових мереж під час їх експлуатації», – підкреслив Руслан Гайда.
Одночасно проведена заміна 1,4 км зношених труб постачання гарячої води на поліпропіленові труби, термін експлуатації яких значно більший за металеві.
Поруч з цим насторожує той факт, що за літній період цього року з підвальних приміщень житлових будинків викрадено 72 лічильники теплової енергії і, на жаль, їх викрадення продовжується. Це ускладнить роботу системи теплопостачання і вимагатиме термінових заходів з боку балансоутримувачів будинків щодо забезпечення їх збереження. Та незважаючи на це, Івано-Франківськ залишається лідером серед обласних центрів України щодо застосування загальнобудинкових приладів обліку теплової енергії в житловому фонді.
Щодо стану розрахунків мешканців обласного центру, то, за словами Руслана Гайди, він бажає бути кращим. Заборгованість населення на 1 вересня 2012 року складає 28,7 млн. грн. Це своєю чергою викликає неоплату підприємством спожитого природного газу і може вплинути на час відновлення його подачі на котельні підприємства.
А загалом «є всі підстави сподіватись, що до початку наступного місяця колектив підприємства зможе доповісти про його повну технічну готовність до подачі тепла нашому місту, і при потребі, мається на увазі різке похолодання, можливо, буде в першу чергу його подати дитячим і шкільним установам та лікувальним закладам», – резюмував директор «Івано-Франківськтеплокомуненерго».
Наш кор.
Переглядів: 871 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]