П`ятниця, 29.03.2024, 09:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 2 » НАСАМПЕРЕД
10:17
НАСАМПЕРЕД
Ремонти доріг триватимуть



Сьогодні має розпочатися асфальтування вулиць, які заплановані у капітальний ремонт, а поточні ремонти доріг комунальники мали б завершити до вересня. 

Як повідомив начальник міського управління капітального будівництва Володимир Ковальчук, 2 серпня розпочнуться роботи з влаштування верхнього шару дорожньої одежі проїжджих частин міських вулиць, які заплановані у так званий вибірковий капремонт. «З 11 об’єктів, які маємо відремонтувати цього року, сім уже в роботі, – каже В. Ковальчук. –  Вирівняно частину профілю доріг на вулицях Пулюя, Тролейбусній, Гординського та Вовчинецькій і з четверга підрядна організація має приступити до їх асфальтування».
До цього В.Ковальчук додав, що ведуться роботи з розширення перехресть вулиць Галицької-Тролейбусної-Пасічної та Сахарова-Бандери, розпочате прокладення мереж освітлення на Проектній вулиці між вул. Мазепи та Короля Данила, а також поінформував, що у понеділок УКБ уклало угоди на асфальтування проїжджих частин вулиці Володимира Великого та продовження Південного бульвару і проведення капітального ремонту вулиці Угорницької.
Роботи з капремонту перехрестя Галицької-Горбачевського-Калуського шосе, за його словами, розпочнуться не раніше 27 серпня, а про капремонт вулиці Січових стрільців він взагалі промовчав.
Натомість поточний ремонт доріг, за словами заступника начальника комунального ДРЕУ, депутата міськради Віталія Бурка, вже виконано на 60%. «У червні ми проводили ремонт вулиць Незалежності, Тисменицької, Івана Павла II. Зараз продовжуємо ремонти вулиць Кармелюка, Юності, Миру, Тичини. Ямковим ремонтом за допомогою установки «МАД Патчер» були охоплені вулиці Сагайдачного, Шухевичів, Привокзальна, Василіянок, Галицька, Петлюри і частково Набережна, Надрічна, Коновальця та Бандери», – каже В. Бурко.
Однак такі темпи робіт ДРЕУ перший заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Василь Білик вважає повільними і наполягає на тому, щоб всі поточні ремонти завершити до 1 вересня. «Для цього є всі можливості і кошти з державного бюджету,  – заявив В. Білик. – Поточний ремонт доріг є першочерговим і має розпочинатися у квітні, а завершуватися за два-два з половиною місяці».
«Ми розпочали ремонти у березні, а дефекти дорожнього покриття можуть виявитися і у вересні, і в жовтні. Якщо ми виконаємо весь тендерний обсяг робіт до 1 вересня, то потім ремонтувати доріг уже не зможемо», – заперечив В. Бурко.
Між іншим, у вівторок на офіційному сайті міста з’явилася інформація про те, що департаментом комунального господарства, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради на 2012 рік за кошти субвенцій з державного бюджету на проведення робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг заплановано виконати поточний ремонт 58-ти вулиць міста. Хоча у додатку до червневого рішення міськвиконкому про перелік об’єктів і робіт, що фінансуватимуться у 2012 році за рахунок субвенції з державного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності (свого часу теж розміщеного на офіційному ВЕБ-сайті МВК), загалом зазначено 66 позицій, серед яких 64 вулиці, на загальну суму 3 млн. 456 тис. 800 грн.           
Разом з тим, влада не забуває і про реалізацію проголошеної міським головою Віктором Анушкевичусом ще за своєї першої каденції програми ремонту міжбудинкових проїздів і дворових територій. Вже відремонтовані проїзди у дворах будинків №№ 20-22 на вулиці Миколайчука, №№ 17-19-20 на вул. Івана Павла II, №50 на вул. Молодіжній і тривають роботи у дворі на вул. Миколайчука, 13.
Трохим ЛЮДЕРА

Переглядів: 769 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]