Четвер, 25.04.2024, 13:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 5 » НАСАМПЕРЕД
11:49
НАСАМПЕРЕД
Несподіванка липневої сесії
Міськрада реорганізувала три підрозділи міськвиконкому




У вівторок відбулась чергова 27-ма сесія міськради. Проект її порядку денного із 36-ти, переважно суто робочих, питань не передбачав нічого особливого. Здавалось, депутати були налаштовані на швидкий перебіг сесійного засідання.
Порядок денний затвердили без дискусій за якихось десять хвилин і навіть депутатських запитів при його формуванні задекларували лише два. Першим «каменем спотикання» стало заслуховування інформації департаменту містобудування та архітектури щодо надання адміністративних послуг. А ось завершилась липнева сесія цілковитою несподіванкою. Після довгих палких дискусій у сесійній залі та узгоджувальних консультацій у кабінеті міського голови депутати міськради підтримали реорганізацію трьох структурних підрозділів міськвиконкому, фактично проголосувавши за об’єднання міського комітету фізкультури і спорту, управління у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики з управлінням освіти і науки.


Земля  для наукового розвитку

Перед початком засідання із сесійної трибуни до депутатів звернувся ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахій Крижанівський. Він попросив депутатів розглянути можливість надання вишу земельних ділянок на вулиці Флотській для будівництва студентських поліклініки та клубу і кількох 4-6-квартирних будинків котеджного типу для молодих науковців.
«Колись там було передбачене спорудження проспекту, але малоповерхові будівлі покращать архітектурний ансамбль, наше містечко стане красивішим і буде вирішене питання забезпечення молодих науковців житлом», – зазначив Є.Крижанівський. Ректор додав, що у планах керівництва перетворити університет на дослідний і наблизити його до так званих рейтингових університетів. «Наш регіон привабливий, і напрям наших наукових досліджень дає підстави стверджувати, що це можливо. Вигода від цього окупить себе у кілька разів, а місто стане потужним науковим центром», – наголосив він.
Хоча сесія й не ухвалила жодного рішення із озвученого ректором ІФНТУНГу прохання, міський голова Віктор Анушкевичус дав зрозуміти, що воно буде взяте до уваги і міська влада вивчатиме та розглядатиме можливості подальшої співпраці з техуніверситетом. «Депутати вас почули. Нам не байдуже майбутнє університету, і ми зацікавлені у його розвитку», – запевнив мер.  

Коректура забудови

Кілька питань 27-ї сесії міськради стосувалися розгляду матеріалів департаменту містобудування та архітектури. За його поданням депутати ухвалили рішення про коригування детального плану території малоповерхової забудови в північно-західній частині міста мікрорайону «Черешеньки» та детального плану території комплексної забудови мікрорайону №7 в межах Калуського шосе і вулиць Горбачевського-Ціолковського. Вони викликані підписанням мирової угоди між Івано-Франківською міською радою та Тисменицькою РДА, яка встановлює межу міста, в зв’язку з чим виникла необхідність перепланування мікрорайону «Черешеньки» та його транспортної мережі. Міський голова Віктор Анушкевичус зазначив, що ті люди, які через перепланування не зможуть отримати ділянки в мікрорайоні «Черешеньки», після відповідної перереєстрації і подання підтверджуючих документів на право отримання земельних ділянок можуть розраховувати на інші в мікрорайоні №7 та урочищі «Вилки».
Також сесія розглянула питання про зміну функціонального призначення земельних ділянок із садово-городніх на індивідуальну садибну забудову садівницького товариства «Бистриця-ІФ» в межах вулиці Горохолинської (район онкодиспансеру) і товариства «За мир» (район озера). Однак щодо них у депутатів виникли певні застереження. За пропозицією голови земельної комісії Петра Гавриша, дозвіл на забудову ділянок у товаристві «Бистриця-ІФ» надаватиметься тільки після виконання там необхідних берегоукріплювальних робіт. А рішення щодо забудови ділянок товариства «За мир» (не заперечуючи проти цього в принципі) П. Гавриш порадив відкласти, бо ще не всі члени товариства дали на це свою згоду.

Три в одному

Останнім депутати розглядали внесений міським головою проект рішення про зміну структури та чисельності виконавчих органів міської ради. Він, зокрема, передбачає збільшення штату департаменту містобудування та архітектури на 3 штатні одиниці й управління земельних відносин на 1 од. за рахунок виведення по одній штатній одиниці з департаменту соціальної політики, управління культури, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і відділу з питань охорони культурної спадщини, а також об’єднання міського комітету фізкультури і спорту (3 шт. од.) з управлінням у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики (4 шт. од.) і створення управління сім’ї, молоді і спорту у кількості семи штатних працівників. Але таке об’єднання викликало жваву дискусію в сесійній залі.
Депутат Василь Бойчук зауважив, що доречніше було б міськспорткомітет та управління у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики об’єднати з управлінням освіти і науки за прикладом галузевого Міністерства освіти, науки, молоді і спорту. А на думку депутата Юрія Солов’я, це взагалі мав би бути окремий департамент, керівник якого за посадою мав би бути п’ятим заступником міського голови. Але до голосування за такі пропозиції так і не дійшло. На прохання голови фракції ВО «Свобода» Романа Онуфріїва, міський голова оголосив півгодинну перерву в засіданні для консультації, яка затягнулась аж на півтори години. Втім, після узгоджувальних консультацій у кабінеті міського голови депутати міськради таки підтримали реорганізацію трьох структурних підрозділів міськвиконкому, проголосувавши за припинення міського комітету фізкультури і спорту та ліквідацію управління у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики і створення  управління освіти і науки у складі 23 штатних працівників з відповідними відділами молоді та спорту.
Іван ГІРАК

Переглядів: 1050 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]