П`ятниця, 19.04.2024, 01:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 27 » НАСАМПЕРЕД
22:45
НАСАМПЕРЕД

Співфінансування – капремонт 

Представникам засобів масової інформації представили черговий капітально відремонтований об’єкт житлового фонду міста, що знаходиться на утриманні КП «Єдиний розрахунковий центр».


Загалом на умовах співфінансування мешканців та ЄРЦ в Івано-Франківську проводяться ремонти під’їздів у 150 житлових будинках.
Одними із перших таку ініціативу проявили мешканці другого під’їзду у будинку, що на вулиці Витвицького, 28. Не дочекавшись допомоги зі сторони, власники квартир першого поверху розпочали ремонт у під’їзді самотужки, а вже згодом долучилися всі решта.
«Все почалося більше року тому. Під’їзд був такий самий, як і більшість під’їздів Івано-Франківська: двері не замикалися, вікно вибите, стіни обшарпані, ліфт смердючий. Набридло! – так розпочинає свою історію ремонту власного під’їзду пані Віра Головенко. – Ми зібрали гроші, поміняли двері.
Згодом нас включили у програму, згідно з якою спільно із ЖЕО №5 та міською владою ми навели порядок. Як результат – двері маємо, сходова клітка відремонтована, двері на горище замикаються, дах перекритий, підвал почищений і двері замикаються».
Жінка гостинно запрошує на імпровізовану екскурсію до власного під’їзду. Тут вона демонструє все те, що вдалося відремонтувати. І додає, що тепер їй не шкода протягом декількох місяців оплачувати на десять гривень більше за комунальні послуги. А головне – не соромно за власний будинок. У коридорі є світло, на стінах одразу ж помітно дерев’яні кутики. Викликаємо ліфт – він чистий, а головне оббитий новими плитами. Підвалом мешканці будинку також не можуть нахвалитися, адже дотепер тут водилися блохи. Зрештою, на виконаних роботах не ставлять крапку. Хоча ані мешканці будинку, ані секретар міськради не готові назвати точну суму коштів, потрачену на ремонт під’їзду. Тут ще сподіваються, що з часом на будинку буде зроблено шатровий дах із ринвами.
«Щоби привести до порядку весь житловий фонд Івано-Франківська, потрібно шістсот мільйонів гривень. Таких коштів у бюджеті немає. Є всього шість мільйонів на всі поточні і капітальні ремонти в місті. Тому ми вирішили звертатися до мешканців, щоби разом ремонтувати. Сьогодні паралельно відбувається 150 ремонтів у різних будинках нашого міста, причому за умови співфінансування», – зауважив секретар міської ради Руслан Марцінків.
На разі, за словами секретаря міської ради, формується черга на ремонт дахів та підвальних приміщень. Проте цього року владі не вистачить коштів, щоби виконати всі роботи.
Володимир БОДАК

Переглядів: 906 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]