П`ятниця, 29.03.2024, 13:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 19 » НАСАМПЕРЕД
11:24
НАСАМПЕРЕД
Вогонь не має вихідних і свят

Подвійну тризну справив цього Великодня вогонь на Прикарпатті. У світлий понеділок та вівторок пожежі вкоротили віку двом жителям Коломийщини – чоловікам сорока та тридцяти двох років.

Загоряння у літній кухні на своєму подвір’ї 66-літній мешканець с. Жукотина помітив близько 7-ої ранку в понеділок. Чоловік вийшов надвір і аж за голову схопився: з-під дверей та з віконних щілин споруди клубочився дим, червоні відблиски полум’я віддзеркалювалися у склі на вхідних дверях. Пенсіонер кинувся відчиняти кухню, адже відразу зрозумів, що горить саме ліжко, на якому мав спати його син. Селянин знайшов його вже без найменших ознак життя на підлозі поблизу ліжка. Витягнув сина на подвір’я, а тоді самотужки загасив пожежу та повідомив про нещастя сусідів і правоохоронців.
Друга трагедія трапилася наступного дня у селі П’ядики. Пасажир таксі, котрий о пів на п’яту ранку повертався із святкувань додому, помітив зарево у вікні однієї з хат. Недовго думаючи, він зателефонував знайомому, що мешкав неподалік, та попросив його піти довідатися, що й до чого. Сусід одразу ж поспішив до вказаної хати і з’ясував, що в сильно задимленому приміщенні горіло ліжко. Рятувати людину, що знаходилася у приміщенні, через густий дим було практично неможливо. Сусід зателефонував у пожежно-рятувальну службу. Рятувальники, котрі невдовзі прибули, загасили полум’я, проте 32-літній хазяїн будинку був уже мертвий.
За повідомленням Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області, причини обох пожеж наразі з’ясовують, однак зі слів сусідів уже достеменно відомо, що обох загиблих у вогні важко назвати прихильниками правильного способу життя: вони здебільшого ніде не працювали, частенько зловживали спиртними напоями, курили у ліжку. Жаль, але виправляти зроблені помилки уже запізно…
З початку року на території Івано-Франківщини виникло 1100 пожеж, вогонь забрав життя тридцять одного мешканця краю, ще 24 особи травмовано. Управління Держтехногенбезпеки в області вкотре звертається до громадян: будьте обережні у поводженні з вогнем, не допустіть трагедії у свій дім!
Переглядів: 680 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]